Květákové karbanátky s mozzarellou
Křehký květák se propojí s jemnou mozzarellou a vytvoří karbanátky, které chutnají skvěle samotné i s přílohou. Lehké, vláčné a syté zároveň, ideální volba pro všechny, kdo chtějí jíst zdravěji.
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: V míse měkký květák rozmačkáme vidličkou, přidáme škrob, vejce, osolíme a opepříme. Mozzarellu natrháme na malé kousky a vše promícháme.
Krok 3: Ze směsi tvarujeme menší placičky, které obalíme ve strouhance.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a placičky usmažíme dozlatova z obou stran.
Zveřejněno 21. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové karbanátky s mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXPp
Moje poznámka
Květákové karbanátky s mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXPp
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 16 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 16 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 57 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Suroviny:
květák,
sýr mozzarella,
škrob kukuřičný,
vejce,
strouhanka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)