Květákové karbanátky s mozzarellou
Křehký květák se propojí s jemnou mozzarellou a vytvoří karbanátky, které chutnají skvěle samotné i s přílohou. Lehké, vláčné a syté zároveň, ideální volba pro všechny, kdo chtějí jíst zdravěji.
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zcedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: V míse měkký květák rozmačkáme vidličkou, přidáme škrob, vejce, osolíme a opepříme. Mozzarellu natrháme na malé kousky a vše promícháme.
Krok 3: Tvarujeme menší placičky, které obalíme ve strouhance.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a placičky smažíme dozlatova.
Zveřejněno 21. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové karbanátky s mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXPp
Moje poznámka
Květákové karbanátky s mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXPp
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 5 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 5 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 8 hodinami
Suroviny:
květák,
sýr mozzarella,
škrob kukuřičný,
vejce,
strouhanka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)