Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané bagety

Křupavé a voňavé, takové jsou domácí bagety, které zvládnete upéct i bez domácí pekárny. Stačí pár základních surovin, těsto nechat dobře vykynout a odměnou vám budou nadýchané bagety, které zmizí rychlostí blesku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sab.pol@ sab.pol@

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 20 min doba včetně kynutí

170 min (150 min příprava + 20 min tepelná úprava, doba včetně kynutí)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně nebo klasickým způsobem s kváskem. Krok 2: Pro přípravu v pekárně - do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme droždí rozmíchané s cukrem, dále přidáme oba druhy mouky a na konec sůl. Zapneme program Těsto a vymíchané těsto necháme 1 hodinu kynout. Krok 3: Po vykynutí těsto vyndáme z nádoby pekárny, krátce propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké díly. Krok 4: Z každého dílu uděláme bagetu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Připravené bagety necháme na plechu, přikryté utěrkou, kynout 30 minut. Krok 5: V průběhu kynutí předehřejeme troubu na 200–220 °C dle typu trouby. Krok 6: Nakynuté bagety 4x nařízneme ostrým nožem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut. Krok 7: Upečené necháme vychladnout na mřížce.

Slané pečivo - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 28. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nadýchané bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6W6o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nadýchané bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6W6o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, voda, olej, droždí čerstvé, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu