Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-cibulový krém se slaninou

Hustý bramborovo-cibulový krém je sytou polévkou, která dokonale zahřeje. Stačí pár základních surovin a vznikne dobrota, kterou ozdobí kousky dozlatova opečené slaniny. Podávejte s čerstvým křupavým pečivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elasik elasik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli také oloupeme, nakrájíme na měsíčky a překrojíme napůl. Krok 2: Takto připravenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Krok 3: Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu, opražíme ji na suché pánvi a odložíme bokem. Krok 4: Po uvaření brambor polévku rozmixujeme skoro do hladka (mohou tam být kousíčky brambor či cibule) a přilijeme smetanu. Provaříme a dochutíme soli a pepřem. Krok 5: Hotovou polévku nalijeme do talíře a posypeme opraženou slaninou.

TIP: Podzimní polévky pro zahřátí

Zveřejněno 28. 10. 2025

Poznámka autorky elasik

Polévku mohou všichni - vegetariáni i vegani - bez slaniny a náhradou za klasickou smetanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborovo-cibulový krém se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9W94

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborovo-cibulový krém se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9W94

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, vývar zeleninový, slanina, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu