Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře

Šťavnaté plátky krkovice přelité jednoduchou a rychlou smetanovou omáčkou z nakládaného zeleného pepře budou chutnat nejlépe s jakoukoli bramborovou přílohou. Vhodné jsou pro běžný den i k nedělnímu obědu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elasik elasik

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme. V pánvi necháme rozpustit máslo a maso opečeme. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho na talíř a udržujeme v teple. Krok 2: Do výpeku dáme lehce okapaný nakládaný zelený pepř. Necháme ho prohřát a uvolnit chuť i vůni. Krok 3: Poté přidáme smetanu, promícháme a necháme vyvařit do zhoustnutí. Pro chuť i barvu přidáme barevný mletý pepř. Maso vložíme zpět do hotové omáčky a tím se prohřeje a spojí se chutě. Krok 4: Na talíři plátky masa přelijeme omáčkou a podáváme s jakoukoliv přílohou z brambor (hranolky, pečené brambory, bramborová kaše).

TIP: Top 7: Oblíbené bramborové přílohy

Zveřejněno 28. 10. 2025

Poznámka autorky elasik

Já si k tomu dělám svoje pečené brambory ale vzhledem k tomu, že jsem spěchala, tak jsem to řešila kupovanými hranolky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWgWY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWgWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, máslo, pepř zelený sterilovaný, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu