Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní květák z trouby

Není od věci si čas od času odlehčit jídelníček a připravit zeleninový pokrm. Dietní květák s rajčaty, pečený v troubě, příjemně voní po česneku a bazalce, a jeho příprava není nijak složitá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Stroužky česneku oloupeme a nadrtíme. Bazalku nasekáme. Krok 2: Květák rozebereme na růžičky, velké můžeme překrojit, a povaříme 5 minut ve slané vodě. Květák scedíme a necháme okapat. Krok 3: Rajčata pouze částečně rozmixujeme, přidáme nasekanou bazalku, olej, nadrcený česnek, osolíme, opepříme, a zamícháme. Květák vyrovnáme do zapékací misky a přelijeme rajčatovou směsí. Krok 4: Květák pečeme při 180 °C asi 30 minut, podle potřeby podlijeme vodou a občas také sosem polijeme růžičky.

TIP: Květák zapečený v troubě - praktické rady a tipy

Zveřejněno 1. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dietní květák z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB962

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dietní květák z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB962

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, olej, rajče loupané, česnek, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu