Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka

Oblíbenou českou klasikou je gulášová polévka, která je plná brambor, krásně měkkého hovězího masa a příjemně voní po majoránce. K této polévce neodmyslitelně patří čerstvé pečivo, ať už rohlík, nebo krajíc chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 90 min

115 min (25 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci na másle orestujeme cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme k cibuli kmín a maso. Restujeme za občasného promíchání do zhnědnutí. Krok 3: Maso zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a krátce orestujeme. Krok 4: Poté maso zaprášíme moukou, vše pečlivě promícháme, zalijeme vývarem a přidáme nakrájené brambory. Krok 5: Polévku dochutíme solí, pepřem a za občasného míchání vaříme do změknutí masa a brambor. Krok 6: Hotovou polévku odstavíme z plotny a dochutíme majoránkou a zbylým prolisovaným česnekem.

TIP: Polévky pro zahřátí - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6o84

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Gulášová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6o84

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
přední hovězí, cibule, česnek, vývar masový, mouka hladká, brambory, sůl, pepř mletý, máslo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, kmín drcený

Přidat fotografie receptu