Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovička s játry

Kombinace šťavnaté krkovičky a jemně opečených jater je jídlo, které budete dělat častěji. Plátky můžete nechat tak, nebo dochutit třeba česnekem či trochou majoránky a vznikne voňavý pokrm s výraznou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omytou krkovičku nakrájíme na 4 plátky po 150 gramech, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Krok 2: Takto připravené maso klademe do tukem vymazaného pekáče pomoučenou stranou dolů. Maso pokmínujeme, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a na nudličky pokrájenými očištěnými játry. Krok 3: Za občasného podlévání a obracení pečeme v troubě dozlatova asi 1,5 hodiny. Krok 4: Podáváme s brambory.

TIP: Co dobrého z krkovice - rady a tipy

Zveřejněno 4. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová krkovička s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnJO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová krkovička s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnJO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, játra vepřová, sádlo, mouka hladká, cibule, sůl, pepř mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu