Vepřová krkovička na pivu a žampionech

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 50 minut 3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

600 g vepřové krkovice
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sádla
150 g žampionů
1 lžíce másla
1 lžička oleje
2 rajčata
1 lžíce sójové omáčky
200 ml i více vývaru
200 ml světlého piva
1 bobkový list
3 kuličky nového koření¨
1 lžíce sladké papriky
pálivá paprika dle chuti
1 lžička majoránky
sůl
pepř
1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme nakrájíme na kostky a dáme restovat do rozehřáté pánve se sádlem. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme za občasného promíchání, až je maso ze všech stran opečené.

  2. Přidáme nasekaný česnek, papriku, bobkový list a nové koření, promícháme a podlijeme částí vývaru a sójovou omáčkou. Pod pokličkou dusíme na nižším stupni tepla 15-20 minut. Zatím očistíme žampióny a nakrájené na čtvrtky opečeme na másle s troškou oleje.

  3. Nařízneme do kříže rajčata, spaříme je a po ochlazení sloupneme, nakrájíme a přidáme k masu. Přidáme žampióny a za občasného podlévání vývarem a pivem dusíme pod pokličkou do změknutí masa (podle kvality a druhu masa ještě asi 15-20 minut). Dochutíme majoránkou, případně solí a pepřem, přidáme petrželku a promícháme. Podáváme s přílohou jakou máme rádi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 077 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovička na pivu a žampionech

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová krkovice vepřové se žampiony a černém pivu recepty z vepřové krkovice vepřová krkovice recepty vepřová krkovice recept vepřová krkovice na pivu maso omyjeme, osušíme nakrájíme na kostky a dáme restovat