Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecký perník s melasou

Vůně perníku přiláká ke stolu celou rodinu. Vyzkoušejte však upéct perník inspirovaný řeckou kuchyní. Perník, plný mletých oříšků, má díky melase tmavší barvu a je příjemně sladký. Po upečení jej zdobíme citronovou polevou a makadamovými ořechy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšší okrajem o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou, skořicí a mletými ořechy. Krok 3: Do druhé mísy nalijeme olej, jablečný džus, melasu, přidáme třtinový cukr, rum a rozinky. Promícháme a přidáme do mísy se sypkými surovinami. Krok 4: Vše opět promícháme a těsto pomocí stěrky přeneseme na připravený plech. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Upečený perník necháme vychladnout. Krok 5: Šťávu z citronu vymačkáme a promícháme s moučkovým cukrem a lžící horké vody. Krok 6: Polevu rozetřeme a perník nakrájíme na kousky. Ještě než poleva úplně zaschne, ozdobíme perník kousky oříšků.

TIP: Podzimní dýňový perník

Zveřejněno 12. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Řecký perník s melasou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYE6j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Řecký perník s melasou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYE6j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, soda jedlá, skořice mletá, ořechy mleté, olej, džus jablečný, melasa, cukr třtinový, rum, rozinky, citron, cukr moučkový, voda, ořechy makadamové

Přidat fotografie receptu