Krémové noky
Hledáte inspiraci na rychlý oběd či večeři? Pak je pro vás tento recept jako stvořený. Krémové noky s omáčkou z mascarpone a sušenými rajčaty jsou snadné na přípravu a dobře zasytí. Pokrm perfektně doplní čerstvá bazalka.
Postup přípravy
Krok 1: Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření noky scedíme a zhruba 100 ml vody z noků uchováme.
Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme.
Krok 3: Na velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme česnek. Přidáme rajčata a také je orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Česnek a rajčata podlijeme vodou z bramborových noků a povaříme, dokud se tekutina nezredukuje na hustší omáčku.
Krok 5: Omáčku odstavíme z ohně, přidáme mascarpone a noky. Promícháme a ještě krátce povaříme, aby se chutě propojily.
Krok 6: Do hotových noků nakonec přidáme bazalku.
Zveřejněno 20. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERWB0
Moje poznámka
Krémové noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERWB0
Nejnovější recepty
Drůbeží sekaná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 2 hodinami
Diabetická snídaně plná potřebných bílkovin
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 4 hodinami
Salát z červené řepy, okurek, fazolí a cibule
Přidáno před 5 hodinami
Krém z brambor, mrkve a pórku
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na zelí a anglické slanině
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rybí salát s Moravankou
kimlo před 1 hodinou
Třená buchta
Mbabi před 2 hodinami
Katův šleh po mém
pazdera.jaroslav70 před 4 hodinami
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Fred2 před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 13 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 15 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 15 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 16 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 16 hodinami
Suroviny:
noky bramborové,
česnek,
rajče sušené,
mascarpone,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.