Dýňové noky

Jana Hamzova Kuchařka: Jana Hamzova

Doba přípravy: 60 min 5 porcí Přílohy 5 názorů

Suroviny

Noky :
1 kg dýně hokkaido (oloupané, zbavené semen, nakrájené na menší kousky)
2 mrkve
300 g hladké mouky
60 g másla
hrst nasekaných šalvějových lístků
olivový olej na pokapání dýně
sůl
pepř podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložte pečícím papírem. Rozprostřete na něj dýni s mrkví a rovnoměrně pokapejte olejem. Osolte a opepřete.

  2. Pečte ve vyhřaté troubě na 200°C 40-45 minut doměkka. Upečenou dýni s mrkví přesuňte do mísy a rozmačkejte. Používám tyčový mixér. Nechte chvilku stát.

  3. Pak přidejte mouku, podle potřeby dosolte či dopepřete. Důkladně propracujte, aby vzniklo vláčné těsto. Vyklopte ho a rozdělte na čtyři díly. Z každého vytvarujete 30 cm dlouhého hada. Nakrájejte jej na 3 cm kousky a stiskněte hroty vidličkou. Vaříme asi 4 min ve vroucí vodě.

  4. V rendlíku rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vsypte šalvěj, smažte 2 min do křupava. Promíchejte s noky a podávejte k masu.

Poznámka

Já jsem podávala ke králičí panence, plněné sušenými rajčaty, s rukolovým salátem.

Nemělo to chybu a tohle jídlo je velice vhodné pro toto haloweenské období.

Recept na noky jsem čerpala z Apetitu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňové noky

Tématické fráze: dỳňove noky dýňové noky recept dýňové halušky dýňové recepty dýňové nočky noky z dýně recept na dýňové noky recept na dýňové nočky dynove gnocchi recept dýňové noky synové noky noky dynove dýnové noky recepty dýnový noky dýňové noky dýňové nočky recepty dynove moky dybnove noky recept recepr na dynove noky recept dýněové noky recept

Zapomněl/a jsem heslo