Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové noky

Hledáte inspiraci na rychlý oběd či večeři? Pak je pro vás tento recept jako stvořený. Krémové noky s omáčkou z mascarpone a sušenými rajčaty jsou snadné na přípravu a dobře zasytí. Pokrm perfektně doplní čerstvá bazalka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření noky scedíme a zhruba 100 ml vody z noků uchováme. Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme. Krok 3: Na velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme česnek. Přidáme rajčata a také je orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.  Krok 4: Česnek a rajčata podlijeme vodou z bramborových noků a povaříme, dokud se tekutina nezredukuje na hustší omáčku. Krok 5: Omáčku odstavíme z ohně, přidáme mascarpone a noky. Promícháme a ještě krátce povaříme, aby se chutě propojily. Krok 6: Do hotových noků nakonec přidáme bazalku.

Zveřejněno 20. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krémové noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWB0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krémové noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWB0

Suroviny:
noky bramborové, česnek, rajče sušené, mascarpone, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu