Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka se švestkovou omáčkou

Díky jemné chuti a možnosti minutkové úpravy je vepřová panenka jedním z nejoblíbenějších druhů mas. Možností ochucení je celá řada, zkuste ji tentokrát připravit se švestkovou omáčkou a podávejte třeba s americkými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Panenku dočistíme od všech blan, osolíme a opepříme. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm ze všech stran zatáhneme. Krok 4: Zabalíme ji do alobalu, uložíme na plech a pečeme 12–15 minut podle velikosti. Krok 5: Na zbylý výpek dáme povidla, zalijeme vínem a pomocí metličky rozmícháme. Přidáme kečup, sůl, pepř, špetku skořice a cukr dle chuti. Krok 6: Hotovou panenku vyjmeme z trouby necháme ještě 5 minut odpočinout. Krok 7: Poté nakrájíme na plátky a podáme s omáčkou a libovolnou bramborovou přílohou.

TIP: Jak udělat nejlepší americké brambory

Zveřejněno 27. 11. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Švestkovou omáčku lze podávat za tepla i za studena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Panenka se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Xoz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Panenka se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Xoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, povidla švestková, víno červené, kečup sladký, sůl, pepř mletý, skořice, cukr krupice, olej

Přidat fotografie receptu