Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami

Vyzkoušejte kapra připravit i jinak než v trojobalu. Kapří filety s vůní šalvěje, tymiánu a rozmarýnu jsou přelité výpekem z červeného vína. Silná zredukovaná šťáva perfektně doplní křehké rybí maso a poskytne dokonalý chuťový zážitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby vaření brambor

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme nadrobno. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Bylinky nasekáme najemno. Krok 2: Kapří maso nakrájíme na porce po 200 g. Porce kapra z obou stran osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Krok 3: Porce kapra dáme na rozehřátou pánev. Maso položíme kůží dolů. Opékáme asi 5 minut, maso otočíme a opékáme dalších 3–5 minut tak, aby bylo uvnitř hotové. Vyndáme z pánve. Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a šalotku. Až šalotka zesklovatí, zalijeme ji vínem a 5 minut povaříme (necháme tekutinu zredukovat). Krok 5: Přidáme med, nasekané bylinky a zamícháme, aby se vše spojilo. Krok 6: Porce kapra servírujeme s výpekem a vařenými bramborami.

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 6. 12. 2025

Poznámka autorky Handour

Filet již neměl silné kosti. Ještě se můžeme zbavit malých kůstek ve vyšší vrstvě masa u hřbetu. Těch se zbavíme tak, že provádíme v této části hustě řezy asi 3 milimetry od sebe (cítíme, jak kostičky překrajujeme) ale nedořezáváme až do spodní části, aby se nám filet nerozpadl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rY48

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rY48

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, slanina anglická, cibule šalotka, sádlo, víno červené, kmín celý, šalvěj, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, med, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu