Vepřové na kmínu podle ČSN
Vepřové na kmínu patří k tradiční české kuchyni. Jednoduché suroviny, pomalé dušení a vůně kmínu vytvoří poctivé jídlo, které zahřeje a zasytí. Šťavnaté maso skvěle chutná s knedlíkem nebo bramborem.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuľu olúpeme a nakrájame na nadrobno. Mäso očistíme a nakrájame na kocky.
Krok 2: V hrnci na masti orestujeme cibuľu dozlatista.
Krok 3: Pridáme rascu (kmín), premiešame a necháme trocha rozvoňať, pridáme mäso pokrájané na kocky, osolíme, a opečieme aby sa zatiahlo.
Krok 4: Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka. Mäso občas premiešame, v prípade potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké bolo asi za 1 hodinu dusenia.
Krok 5: Potom mäso vyberieme dierkovanou naberačkou do čistého kastróla a odložíme.
Krok 6: Šťavu z mäsa vydusíme na tuk. Pridáme múku, ktorú opražíme, zalejeme teplou vodou, dobre premiešame a povaríme aspoň 15 minút.
Krok 7: Vzniknutú omáčku precedíme cez sitko na odložené mäso. V sitku nám zostanú už len zvyšky rasce a nerozvarenej cibule, tieto vyhodíme.
Krok 8: Omáčku s mäsom trocha prevaríme. Omáčka je hladká, tukom lesklá, mäso mäkké a šťavnaté. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som robil deň predtým žemľovú knedlu, tak bolo s knedľou.
Zveřejněno 9. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na kmínu podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w3KG
Moje poznámka
Vepřové na kmínu podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w3KG
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 1 hodinou
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené kuře
Kajkajak před 36 minutami
Dušená rýže
Kajkajak před 40 minutami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 2 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 2 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 3 hodinami
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 3 hodinami
Vánočka II
iveta.kroul před 4 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 4 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
voda
Komentáře (1)