Vepřová kýta na kmínu s volským okem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut + naložení 4-6 porcí Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty – vrchní šál
2 větší cibule
1 litr vývaru z kostí
hl. mouka
mletý kmín
pepř
sůl
vejce na „volské oko“
nové koření
bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na středně velké silnější plátky.

  2. Poté maso potřeme směsí mletého kmínu, pepře a soli necháme uležet v chladu asi 2 hodiny.

  3. Do hrnce si dáme lžíci vepřového sádla a vložíme na jemno nakrájené dvě větší cibule.

  4. Cibuli opečeme do světle hnědé barvy.

  5. Vložíme naložené plátky kýty, nové koření, bobkový list a podlijeme vývarem z vepřových kostí, aby bylo maso ve vývaru do ¾ ponořeno a dusíme cca 45 minut.

  6. Po udušení plátky masa vyjmeme, lehce zahustíme hladkou moukou v trošce vody a necháme provařit cca 15 minut.

  7. Po provaření maso vrátíme do hrnce a odstavíme.

  8. Ideálním doplňkem k plátku masa, je do křupava opečené „volské oko“, které položíme na plátek masa, nebo vedle něj. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Taková naše klasika.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 017 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na kmínu s volským okem

  • Lacinka Lacinka

    Výborné!!!!!!!!Děkuji za inspiraci<3<3:yes:

    Odpovědět

  • Malikova Malikova

    Výborné - maso jsem nahradila krůtím prsním řízkem - za mě :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Biton:.... jsem potěšen, že chutnalo ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Biton Biton

    Dnes jsem vyzkoušela a musím říct, že opravdu super recept....trochu jsem si ho ale upravila dle sebe (použila jsem jen sůl, pepř a drcený kmín a místo vývaru bujon a jídlo jsem doplnila kromě volského oka ještě růžičkovou kapustou), a i tak jsme si pochutnali!:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • Chambord Chambord

    Krásné, atraktivní, jistě chutné a moc hezky nafocené.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    měli jsme v neděli - mňam:yes::-D jak už jsem psala jednoduché a božské

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak jednoduché a tak dobré:-p:-* Díky za recept:-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Colombo65: Ba ne, já to neumím tak hezky nazdobit. Ale co, autorovu fotografii není záhodno předčit. :-)) Opravdu jsme si pochutnali, bude častěji. :-):-8

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Pajaja:
    Děkuji za foto - jako přes kopírák ;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Vyzkoušela jsem, bylo dobré! Přidávám fota. :-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak to je pěkná klasika ;-):yes:+

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    a další paráda - jednoduché a božské:yes::-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Vepřové na kmíně máme rádi, volské oko k němu nedělám, ale udělám:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Krásné :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

1 2

Tématické fráze: výborné recepty z vepřové kýty vepřová kýta recepty vepřová kýta na kmíně vepřová kýta jednoduché recepty z vepřové kýty vepřový šál vepřové plátky na kmíně vepřova kyta recept biftek z vepřové kýty vepřové na kmíně vepřová kýta bez kosti recepty veprova kýta bez kosti recept vepřová kýta na kmínu kyta na kmine vepřove maso s volskym okem recept na vepřovou kytu recepty z veprove kyty bifteky z veprove kyty vepřová šála vepřová kýta plátky recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít