Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto pro žlučníkáře

Jednoduché dietní rizoto z kuřecího masa je lehké, syté a šetrné k trávení. Připravuje se bez smažení, pouze pečením nasucho a dušením, takže je ideální jako zdravý oběd či večeře pro osoby při žlučníkové dietě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme nadrobno a osolíme. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Rýži propláchneme studenou vodou. Krok 2: Maso vložíme do remosky a pečeme nasucho zhruba 15 minut. Maso můžeme také dát do pekáčku a upéct v troubě při 180 °C. Krok 3: K masu přidáme mrkev, rýži a vše zalijeme vodou. Promícháme a pečeme dalších zhruba 35 minut, do změknutí rýže. Krok 4: Hotové rizoto podáváme posypané nízkotučným strouhaným sýrem.

TIP: Rizoto z pomalého hrnce - praktické rady a tipy

Zveřejněno 14. 12. 2025

Poznámka autorky RubyRom

1 hrnek = 220-250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto pro žlučníkáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXYJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto pro žlučníkáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, mrkev, rýže, voda, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu