Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobáska v kabátku

Vinná klobása v kabátku z listového těsta je skvělá teplá chuťovka, která se hodí na oslavy, silvestrovské pohoštění i ke sváteční tabuli. Křupavé těsto a šťavnatá masová náplň, krásně vonící po koření, jsou zárukou úspěchu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 20 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka. Přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř, provensálské bylinky a vše prohněteme. Krok 2: Listové těsto podsypeme hladkou moukou a rozválíme na tenký obdélník. Krok 3: Směs rozetřeme po celém těstě kromě okrajů. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a těsto srolujeme do rolády. Ostrým nožem nakrájíme kolečka silná asi 1,5 cm. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 5: Kolečka potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a některá posypeme sezamovým semínkem. Krok 6: Koláčky naskládáme na připravený plech a pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.

TIP: 15 receptů na jídla s vinnou klobásou

Zveřejněno 15. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vinná klobáska v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEJj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vinná klobáska v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEJj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
klobása vinná, vejce, strouhanka, sůl, pepř mletý, koření provensálské, těsto listové, mouka hladká, vejce, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu