Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lososový tatarák s citronovými toasty

Tatarák se obecně těší veliké popularitě. Vyzkoušejte jej však připravit z čerstvého lososa, je to opravdová delikatesa. Jemné rybí maso příjemně voní po citronu a nejlépe chutná na opečených toastech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filet z lososa omyjeme a osušíme. Rukou přejedeme po hřbetní části, zda neobsahuje kosti. Ty případně vytaháme pomocí pinzety. Krok 2: Lososa nakrájíme na plátky, poté na proužky a nakonec na malé kostičky. Krok 3: Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Sušená rajčata pokrájíme na drobné kostky, listovou petržel nadrobno nakrájíme. Krok 4: Vše vložíme do mísy, přidáme olivový olej. Nastrouháme kůru z jednoho citronu a přidáme pár kapek citronové šťávy. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Toastový chléb vykrájíme pomocí tvořítka nebo pouze překrojíme na trojúhelníky. Krok 6: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme citronovou kůru a opékáme toasty z obou stran do zlatavé barvy. Krok 7: Při servírování podáváme s kouskem citronu.

TIP: Tatarák bez masa - rady, tipy a inspirace

Zveřejněno 25. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lososový tatarák s citronovými toasty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNJN1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lososový tatarák s citronovými toasty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNJN1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, cibule šalotka, rajče sušené, petržel, olej olivový, citron, šťáva citronová, chléb toustový tmavý, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu