Čajové stříkané - cukroví
Čajové cukroví je tradičním drobným pečivem, které skvěle doplní každé posezení u šálku horkého čaje nebo kávy. Jemné a křehké kousky s rozmanitými příchutěmi a tvary potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 371 kJ / 2 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,18 g |
| Tuky | 163,56 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 323,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk, vejce a cukr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně po částech přidáme mouku a vanilkový cukr. Stále šleháme. Vznikne tužší těsto.
Krok 2: Připravíme plech na pečení a vyložíme ho pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Krok 3: Lžící přendáme těsto do zdobícího sáčku s nástavcem a stříkáme malé věnečky nebo různé jiné tvary dle vlastní fantazie. Mezi tvary necháme dostatečnou mezeru, při pečení se trochu rozjedou.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Krok 5: Slepujeme marmeládou a z jedné strany máčíme v rozehřáté čokoládě.
Zveřejněno 21. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čajové stříkané - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K15J
Moje poznámka
Čajové stříkané - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K15J
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 49 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
stříkané cukroví,
čajové cukroví,
stříkané vánoční cukroví,
stříkané cukroví recept,
cukroví stříkané,
vanocni cukrovi strikane,
recept na stříkané cukroví,
stříkané těsto,
cukroví čajové,
čajové vánoční cukroví,
výborné třené těsto stříkané,
čajové pečivo stříkané,
stříkané vánoční pečivo,
čajové vánoční cukrovi recept,
stříkané linecké cukroví,
stříkané věnečky,
vanocno cukrovi,
vánoční cukroví čajové,
stříkané čajové pečivo,
cajove strikane
Suroviny:
tuk hera,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
cukr vanilkový,
marmeláda,
čokoláda
Komentáře (34)
Slepila jsem je marmeladou a pocakala cokoladou. Jdou na dracku
Jedná se o linecké třené.
Těsto se připravuje při 20 až 25°C a mouka by měla mít 22 až 25°C. Těsto se hned za stejných podmínek (tedy NECHLADIT!) zpracovává.