Ukrajinský boršč s pirohy
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 10 851 kJ / 2 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,54 g |
Tuky | 60,38 g |
Vláknina | 28,29 g |
Cholesterol | 643 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,59 g |
Sacharidy | 261,01 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Má to být na 4 porce, já mám toto jídlo tak rád, že je z toho většinou porce jedna :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2014 12:19
Andrej:bramboruy do borsce patri. bez brambor nto neni borsc ale zelnacka ;) a tenhle bosc vypada opravdu jako pravy na rozdil od ostatnich.
26. 8. 2014 20:27
zizala:já se zase nikdy neumím rozhodnout, jestli mi více chutná boršč, nebo pirohy, tak musím dělat oboje
26. 8. 2014 19:31
Kdysi jsem našla recept na boršč od rodilé Ukrajinky, který nám nejvíc chutná a ten taky obsahuje brambory. Už léta ho tak vařím. Jen ty pirohy nedělám, jíme boršč s tmavým chlebem.
25. 8. 2014 22:48
Anna Kocikova: mně chutná ve všech podobách a klidně i postudenu
15. 8. 2014 21:47
Tu jednu porci z pomalu pětilitrového hrnce znám velice dobře
Mě by chutnal i postudenu,mňam
Mě by chutnal i postudenu,mňam
14. 8. 2014 12:02
Andrej: Já jsem byl na Ukrajině asi šestkrát služebně. Právě mě překvapilo, že jsem dostal několikrát boršč i s bramborem. Ptal jsem se na to a bylo mi řečeno, že se brambor do boršče smí dát, že záleží jak to zrovna ten daný člověk, nebo restaurace vaří. Já dělám boršč s bramborem, protože mě více zasytí :) a vyhovuje mi to. S tím, že brambor absorbuje sůl, popř koření, to je jasná věc .). Díky Andreji za napsání a postřehy.
14. 8. 2014 10:54
Zil som na Ukrajine 3 roky. Borsc je pre mna to ich najlepsie jedlo, hoci je to len polievka a my doma polievky nikdy nevaríme. Recept obsahuje viac-menej tie isté ingrediencie, ako som borsc na Ukrajine poznal. Moznoze mnozstvá jednotlivých ingrediencií nie sú celkom rovnaké, ale to je skôr otázka zvyku. Lísi sa ale jednou potravinou, ktorú som v borsci nikdy nevidel - sú to zemiaky. Nikdy v borsci neboli. Osobne si myslím, ze tam ani nepatria, pretoze absorbujú práve tie zaujímavé chute, ktoré iná polievka nemá.
Kazdý priemerny kuchár vie, ze ak prezenie niektorú koreninu alebo sol, tak zemiak to ciastocne napraví práve tým, ze to absorbuje.
Kazdý priemerny kuchár vie, ze ak prezenie niektorú koreninu alebo sol, tak zemiak to ciastocne napraví práve tým, ze to absorbuje.
13. 8. 2014 16:46
A ked sa na druhy den uz nie je ziadne maso tak sa pridaju vajicka a kysla smotana s cesnakom a krajec chleba ( aspon tak mi ukrajinci povedali)
13. 8. 2014 15:56
spagetka: já ho po dovolené uvařím i s pirohama a vyfotím :)
13. 8. 2014 15:46
Recept vypadá skvěle, mám v rodině Ukrajinku, dělává něco podobného. Škoda, že není foto, ale chápu, že ne každý to foto může přidat. Takže to nepovažuj za výtku, máme rádi boršč ve všech podobách a ukládám a i dám snaše k posouzení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jáhly s dýní a žampiony
Přidáno před 57 minutami
Fazole s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí žaludky na žampionech
Přidáno před 10 hodinami
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Žitnopšeničný chleba s psylliem a ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Jana39 uvařila před 45 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
Anastasija uvařila před 1 hodinou
Přesnídávka jablečná
Blond_User uvařila před 1 hodinou
Holandské řízky
MajkaK uvařila před 2 hodinami
Punčový dort podle Josefa Maršálka
Agent uvařil před 2 hodinami
Kečup“cibuláč“z papiňáku
lecho uvařila před 3 hodinami
Čočková polévka s kysaným zelím a smetanou
Vanda_A uvařila před 4 hodinami
Čína "Sečuán"
TondaJ uvařil před 5 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Hasis uvařila před 5 hodinami
Maková náplň
Lastovicka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny vaří: Jak na šťavnaté řízky z kuřecích prsou? Plněné bylinkovým máslem chutnají božsky
Univerzální těsto na sladké i slané pochoutky. Je vhodné pro začátečníky i pro přípravu rychlého pohoštění
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: boršč podle rodilé ukrajinky ukrajinský boršč s červenou řepou boršč recept ukrajinský ruske pirohy k borsci boršč a pirohy z mleteho masa ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky ukrajinský boršč recept na boršč ukrajinský boršč bez brambor ukrajinský boršč recept estonske pyrozky recept ukrajinský borsc podle ukrajinského kuchaře co obsahuje boršč ruske pirohy k borscu jak chutná boršč litevské pirohy borsc od ukrajinky studený boršč jíme jinak ruský boršč lenive pirohy
Suroviny: maso hovězí, kost, mrkev, celer, petržel, řepa červená, rajče, máslo, cibule, mouka hladká, brambory, zelí bílé, bobkový list, smetana kysaná, česnek, ocet, sůl, pepř, mouka polohrubá, máslo, droždí, vejce, sůl, mléko, maso vařené, máslo, cibule, sůl, pepř
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
10 názorů