Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řízky

Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct v troubě, výborně chutnají s přidanou petrželkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

22. 11. 2009 18:58

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 923 kJ / 1 177 kcal
Bílkoviny150,88 g
Tuky53,81 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,69 g
Sacharidy22,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate

15. 2. 2011 20:46

Holandské řízky musí být šťavnaté a měkkoučké a to prostě z hovězího nebudou.Holanďani se běžně dělají z mletého bůčku, já je dělám z plecka stejně jako autoři.

chocolate

15. 2. 2011 20:38

Magdalenko:-K, z hovězího bych udělala boloňskou omáčku, holandské řízky určitě ne.Nebude to ono (vlastní zkušenost).

Magdalena

15. 2. 2011 20:27

Bibinko a Danielko, moc moc moc dekuji za radu :-K :-K :-)) chtela jsem si byt jista, protoze pritel trosicku panikoval kvuli michani mlicka a mleteho hoveziho masicka :-8 ... za chvili uz zacnu varit.. jeste jednou moc a moc dekuju :-K :-K

Daniella O. Daniella O.

15. 2. 2011 18:27

Magdalenko,bydlim trochu z ruky a zde se mlete veprove ani neprodava. Mlete hovezi maso tudiz pouzivam na sekanou, karbanatky a podobne rizecky uz jsem z nej take delala. Jsou moc dobre a ne tak mastne jako z veproveho...;-).

Bibinka Bibinka

15. 2. 2011 17:36

Magdalenko(neregistrovaná), já bych to určitě prubla;-), někdy to dělám z míchaného, tak proč by ne, je to maso mleté, tak nemůže být tvrdé, jen bude mít hovězí chuť;-)

Magdalena

15. 2. 2011 17:00

Holandske rizecky jsem jidavala,kdyz jsem byla mala :-8 .. dneska jsem se rozhodla je udelat, ale muj pritel mi prinesl misto veproveho mleteho masa hovezi mlete.... Potrebovala bych nutne poradit, jestli je mozne smichat mleko s hovezim mletym masickem :-8 :-K

Rionka

9. 1. 2011 18:30

Hezký podvečer,řízky nám chutnali,už jsem je nedělala dlouho,měla jsem doma sýr Goudu,fakt dobrý a k tomu jsme měli bramborovou kaši a okurkový salát.Dávám bodík:yes::-p

Lenka30 Lenka30

7. 1. 2011 19:25

dneska jsem je dělala a jako moooooc mňamózní ;-):yes:

Jarouš

24. 9. 2010 20:25

Rema plátky (ne remo) nebylo žádné mleté maso, ale maso rekonstituované (proto REMA) a byly nejen plátky, ale i závitky a rolády. Byl to kvalitní polotovar, vyrobený z masa zbaveného chrupavek, šlach, úponů, větších cév a povázek. Maso se lístkovalo, to je nařezalo na dvoumilimetrové plátky a vakuově bez přísad spojilo. Chuť oproti celistvému maso byla pozměněná, ale šlo jen o zvyk. Bylo hlavně určeno pro veřejné stravování, neboť byla zaručena stejná velikost porcí, homogenita a standardní slušná kvalita.

blacinka blacinka

19. 8. 2010 17:20

Vždyť každý má jinou chuť. To, že sem někdo vloží recept neznamená, že to prostě musí chutnat a ještě všem. Já jsem taky několikrát vařila podle TOP receptů a občas mi to nechutnalo ale nic jsem nenapsala. Protože správná hospodyňka si to má dochutit podle sebe a ne se zásadně řídit receptem.

Bara..

7. 7. 2010 17:42

:yes: Výborný dneska jsem dělala a vážně moc dobry :-)

Lucka

16. 6. 2010 18:32

p.Tefr, díky za Vaše zastání, dlouho jsem tu nebyla, takže Váš příspěvek jsem četla až nyní...jak se ale brání co ?...opravdu mne to pobavilo, když jí někdo napíše, že se to nedá jíst, tak se z toho může p...., a to prý je klidné povahy :-D vážená, aby nepraskla cévka náhodou Vám, byla by to velká škoda, nemohla byste sem vkládat takové lahůdky :-((

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 5. 2010 07:30

:-)Holandské řízky dělám úplně stejně:yes:

Martina

21. 5. 2010 22:25

Nechápu, proč by to nemělo nic společného s holandským řízkem. . . Má mamča je také kuchařka a dělává je stejně- jen tedy přidává nasekanou petrželku . . . A mně i celé naší rodině chutnají, pane kuchaři . . .

Eviik a Miira Eviik a Miira

21. 5. 2010 21:13

No co dodat? Co třeba nerozčilujte se,praskne Vám cévka;-):-DPaní se tu rozčiluje a pán se jí zastává,a kdo by to byl řekl,oba mne urážejí.:-)Jsem povahy klidné a myslím,že ti ostatní,co jim chutná také.:-);-)Vařím už taky pár pátků, a prý také dobře.Holanďany už chvíli dělám a chutnali každému,kdo je ochutnal.Mrzí mě,že jsem zklamala Lucku a pana kuchaře,ale nepochybuji o tom,že se zaregistrují a ohromí nás všechny nějakým skvělým receptem.Už se těším,mňam:yes::-)

1 7 8 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: holandský řízek holandský řízek holandský řízek recept holandské řízky z mletého masa holanský řízek holanské řízky recept na holandský řízek recepty holansky rizky recept holandský řízek holanský řízek recept pravý holandský řízek holandský řízek se sýrem holanské řizky recept recepty holandský řízek maminčiny recepty holandský řízek holandský řízek podle pohlreicha holandské karbanátky holadsky řizek pravý holandský řízek recept recept na holanské řízky

Suroviny: maso vepřové mleté, sýr eidam, mléko, sůl, pepř, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Holandské řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WQG