

Dušená mrkev s bramborem a dušeným masem
Suroviny 4 porce
- mrkev očistit a nastrouhat na hrubém struhadle
- cukr
- máslo
- sůl
- muškátový oříšek nastrouhat
- brambory
- cibuli
- vepřové maso (hovězí)
- mletý pepř
- jíška
- citronová šťáva
- olej
Postup přípravy receptu
Brambory očistíme a dáme vařit. Mezitím očistíme mrkev, nastrouháme na hrubém struhadle, podlijeme vodou, přidáme kousek másla, nastrouhaný muškátový oříšek- špetku, cukr, citronovou šťávu, sůl a dáme dusit do měkka.
Pak zahustíme světlou jíškou Knorr a povaříme. Dále zpěníme na oleji cibulku a přidáme na kostky nakrájené maso hovězí nebo vepřové. Posolíme a popepříme. Podlijeme a dusíme doměkka. Hotové podáváme k obědu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušená mrkev s bramborem a dušeným masem
-
No, kdysi se tomuto jídlu říkalo "VEPŘOVÉ (HOVĚZÍ) V MRKVI" a dělalo se tak, že se maso podusilo na cibuli a posléze, až bylo maso skoro hotové, se přidala mrkev...
Z mého pohledu je tento rcp postavený na hlavu a ten úvodní obrázek spíše prezentuje cosi, co bych nazval "Jíška KNORR s mrkví"
Yvajs: ve vašich možnostech je nastavit jako hlavní foto kterýkoli obrázek. Hoďte bobek na ješitnost a jako hlavní foto sem hoďte nějaký vypečenější obrázek. Mně se líbí ten od rebeka: -
MoniqueLaMutti: No promiň, žádná sláva to taky není. O fotku přece až tak nejde, ne? Hlavně když chutná samotné jídlo
-
Yvet, dovolím si přidat foto a plusík. Přidala jsem hrášek, mám to tak ráda
-
MoniqueLaMutti: máš pravdu, vypadá to hrozně
-
MoniqueLaMutti:když se ti to nelíbí tak se nekoukej,nám to tak chutná a vyhovuje
-
heh
Yvajs co to jeee
vypadá to nechutně promin
ale Rebeka to má krásný, toto jídlo miluji
-
-
Brrrrrrrr
-
výborné, přidala jsem ještě hrášek a moc jsem si pochutnala
přidávám bodík a foto, jestli neva -
Dušenou mrkev s masem miluji, ale tohle vypadá děsivě
-
Ta fotka je fakt strašná!!!
-
-
pral2nka, ten chytrolín to opravil
Příště číst pozorněji
-
Yvajs,nechci se vkládat do sporu,ale mě se cibule s měkkým i líbí!!Dle mého je to podle vzoru růže..takže ten neregistrovaný chytroprd ať zkusí základku
-
Klariska (neregistrovaný/á) - jedna ze zásad každých stránek zní, nedávat na stránky cizí foto z webu, jako jsi to udělala ty, zeptala ses autora na http://www.chytrazena.cz/recepty_foto/fotky0/velke..., zda sem můžeš to foto dát? To umí každý hledat něčí foto a dát si ho k receptu. Daleko milejší jsou fotky, které si každý udělá sám u jídla, které vaří. Tohle je o vaření ne fotografická soutěž o nejhezčí fotku a ani tam se nesměj vykrádat cizí fota.
- patří okopírované fotce,
patří autorce receptu a vlastního fota