Bramborové mrkvičky

tejaja Kuchařka:

Přílohy 3 názory

54

Suroviny

500 g brambor
200 g hrubé mouky
sůl
2 vejce
100 g strouhanky
petrželka
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame a s vajcom, soľou a múkou spracujeme na cesto.

  2. Z cesta tvarujeme asi 10 cm dlhé mrkvičky, obalíme ich v rozšľahanom vajci a strúhanke a vypražíme.

  3. Do horného konca mrkvičiek zastokneme kúsky vňate. Teplé podávame ako prílohu k ľubovoľným mäsám s omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborové mrkvičky

  • spagetka spagetka

    Mrkvičky jako živé :-p:-p:yes::yes:. Dobrý a neotřelý nápad, to mi v roce 2008 jaksi uniklo, určitě jako přílohu udělám, s tím sýrem by to mohlo být i samostatné jídlo :-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Po dlhom čase som robila mrkvičky, tak pridívam fotky.
    mariaj: asi tu už asi nechodíš, ale nevšimla som si tvoj komentár vtedy, keď bol aktuálny. Tak len stručne: mrkvičky sa ti nemohli dobre tvarovať, keď si tam pridala mlieko, cesto muselo byť riedke. ;-)

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    som urobila k mäsu čo sa dnes manžel chystá grilovať, dávam bodík a ukladám ... len tie moje "mrkvičky" :-8 nejak mi nešli vytvarovať - mám ich 5 a zvyšok skončil ako placičky;-)

    a do cesta som pridala trochu mlieka a čierneho korenia a nabudúce vyskúšam syr pridať...

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo