Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2023 17:38
Prosím vás vystačí tahle dávka na ctvercovi dort?
15. 2. 2022 20:23
Já zkoušela poprvé tento krém, když jsem ho přendala do mísy šlehače byl moc studený a srazil se při šlehání. Po velmi mírném ohřáti v teplé vodě ve dřezu a za stáleho šlehaní se trošku celý ohřál a spojil se. Pak jsem ho došlehala robotem. Takže doporučuji ráno vybrat z lednice a nechat 20 minut v pokojové teplotě, až pak šlehat. Jinak je výborný, velmi chutný krém!
1. 9. 2021 19:35
jéje - já tu dlouho nebyla a jsem mile překvapena, že je tu i video. děkuji.
16. 12. 2020 18:35
Alena: Mě pomohla rada: máslo i jiné přidávané věci stejnou teplotu, máslo fakt hodně napřed našlehat samotné, a jako fakt hodně, až je jak šlehačka. A hurá, krémy už se i daří
2. 12. 2019 19:16
Zdravím, krém jsem dělal poprvé a luxusní ....... Hotovo bylo za cca 10-12 min .
19. 1. 2018 14:57
Alena: je to právě těmi příliš kvalitními surovinami, mám na mysli příliš vysokoprocentní čokoládu. Když tatínek dotyčné kuchařky chodil do učiliště, byla čokoláda max. 50 %, možná i méně (obsah kakaové hmoty)
7. 10. 2017 05:46
Krém je úžasně dobrý, jiný čokoládový krém dělat už nebudu. Protože nemáme moc rádi přílíš sladké, tak jsem davala méně cukru. Musím říct, že jsem se bála, že krém nezhoustne, ale po vyšlehání studeného krému se stal opravdu pevný. Moc děkuji za recept. Doporučuji.
14. 9. 2017 09:56
Alena: Když se krém srazí,jaký-koli stačí do něj zašlehat plátek rozpuštěného 100% tuku .Vyzkoušeno.Není to tam ani cítit a krém je super.
28. 12. 2016 16:58
Děkuji za recept,dnes jsem se do toho dala,úžasné možná příště dám trochu méně cukru,ale už to jinak dělat nebudu
12. 12. 2016 16:30
Konečně jsem se odhodlal na něco reagovat,ale tentokrát už musím _ tento recept jsem vyzkoušel před třemi roky a od té doby neděláme nic lepšího.Používám ledové kaštany a všechno funguje úplně fantasticky.
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
5. 2. 2016 12:10
Alena: Alenka, všetky prísady na krém, ktoré miešaš, musíš mať rovnakej teploty. A ešte jedna vec, krém sa šľahá, takže použi šľahač, nie mixér.
5. 2. 2016 11:10
Asi mám olšové ruce, nikdy se mi nechce podařit krém, ani pudinkový. Vždy se mi srazí, u pudinkového mi občas pomůže nahřát-ale taky ne vždy. I tento na chuť výborný se mi srazil a i po nahřátí a přešlehání se mi zdá, že se jednotlivé složky malinko oddělují, můžete mi prosím poradit co dělám špatně? Dělám vše přesně podle návodu. Původně jsem si myslela, že je to mixérem, tak jsem vyhodila kvalitní mixér eta a koupila nový, ale je to stále stejné. Dbám na to, aby ingredience měly stejnou teplotu, kupuji jen to nejkvalitnější, to pak člověka naštve, když má krém za 300-400kč sražený. Děkuji
23. 1. 2016 11:04
Krém je luxusní! Dala jsem tam o polovinu méně másla, takže je lehčí a přesto se dá použít do dortu (je dost tuhý). Při šlehání se mi sice trochu srazil, ale pomohlo to při šlehání nahřát fénem a krásně se to spojilo.
2. 1. 2016 10:57
Jana: Pokud se krém začal srážet při šlehání, tak to LZE napravit přešleháním ve vodní lázni!!!!!!!!!!!
OPRAVDU
OPRAVDU
22. 12. 2015 18:42
Krém se mi podařilo vyšlehat, potom se mi ale začal srážet. Co jsem udělala špatně? A dá se to nějak napravit?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 36 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 42 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 58 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů