Pařížský krém trošku zdravěji

Mili Li. Kuchařka: Mili Li.

Dorty 5 názorů

Suroviny

0,5 litru 33% smetany ke šlehání
150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo
4 - 5 lžic nepraženého kakaa
200 g kvalitní čokolády
150 g másla
100 g kakaového másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme.

  2. Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí.

  3. Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský krém trošku zdravěji

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Mili, pochopila jsem to, asi jsem to špatně napsala :) Já používám právě tu plátkovou želatinu, krém hezky ztuhne ... udržela i 3 patrový svatební, který jsem dělala a vezla hoodně daleko :)

    Odpovědět

  • Mili Li. Mili Li.(autor receptu)

    Petra: souhlasím, že u dortu se nedá mluvit o zdraví, ale některé suroviny nahrazuji těmi zdravějšími a proto jsem napsala do názvu "trošku zdravěji" ;-) Želatina je jedna ze surovin, které vůbec nepoužívám ;-) Kvalitní máslo v kombinaci s kakaovým máslem nám v krému chutná a navíc, když dělám patrový potahovaný dort, tak mi v dortu tento krém nádherně ztuhne a celý dort zpevní :-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    No, podle mě se u dortů moc nedá mluvit o "zdraví" :) Ale když si dá člověk jeden kousek a ne půlku dortu, tak je to v pořádku tak i tak :) Jinak mě pařížská šlehačka neteče, neteče mi žádný krém a nedávám do něj máslo. Co zkusit plátkovou želatinu?

    Odpovědět

  • Mili Li. Mili Li.(autor receptu)

    Olga Urvalkova: zdravější je díky surovinám - místo nezdravého cukru je tam třtinová šťáva, použitím nepraženého kakaa a kakaového másla přidáme tomuto krému výživovou hodnotu...a pařížská šlehačka bez másla na dortu teče, proto to dělám jako krém ;-)

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Bude výborný, ale co je na něm zdravěji? Já do pařížského krému nedávám máslo vůbec a taky krásně drží tvar, zkus:-K
    To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: parizsky krem z mascarpone pařížský krém s mascarpone pařížský krém bez másla pařížský krém zdravy parizsky dort pařížský krém do dortu pařížský krém bez šlehačky pařížský krém recept potahování patrového dortu pařižsky krem z maskarpone trochu zdravější pařížský krem krém bez másla krém na dort bez másla a bez šlehačky svatebni parizsky dort recept na pařížský krém parizsky dort bez cukru aby slehacka udrzela tvar pařížský šlehačka na svatební dort pařížský krem z kvalitní cokolady paříž krém s mascarpone