Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby
Recept ještě nebyl hodnocen1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme.…
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté…
Maso umeleme nebo naškrábeme najemno.Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici,…
Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít. Pak přidáme tuk, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Česnek rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, dáme na plech, nebo alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 min. Po upečení ho necháme vychladnout a vytlačíme…
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a restujeme maso, aby bylo ze všech stran zatáhnuté.Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu.…
Bílý chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostky a zvlhčíme octem - rozumně. Petrželku, kapary, česnek a ančovičky nadrobno nasekáme a v hmoždíři nebo pro urychlení mixérem…
Nejdříve prošleháme olej, ocet, sůl, cukr, pepř, česnek a chilli do hladké emulze. Rajčata a okurku nakrájíme na půlkolečka nebo osminky, cibuli na proužky.Do marinády…
Na olivovém oleji 10 minut opékáme červenou cibuli, nakrájenou na tenké plátky. Poté zalijeme octem, necháme odpařit a přidáme cukr. Dobře promícháme a až směs zhoustne,…
Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme…
Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.Lístky petržele, máty a…
Troubu si předehřejeme na 200°C.Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě.Do mixéru…
Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek. Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky…
Ančovičky rozsekáme v mixéru a smícháme s mletým masem. Přidáme hořčici, vejce a strouhanku. Osolíme méně, než jsme zvyklí a lehce opepříme. Dobře promícháme a necháme…
1. Maso nakrájet na nudličky (osolit, posypat chilli), cuketu na půlkolečka nebo hranolky. 2. Maso zprudka opéct na oliv.oleji do bíla, přidat cuketu a ještě trochu…
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky.Oloupaný česnek, okapané ančovičky a olivy nakrájíme na plátky. Kapary nasekáme nadrobno.Všechny suroviny dáme do mísy a…
Na pánvi s olejem zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přihodíme na kolečka nakrájené klobásky, cuketu a posekané ančovičky, necháme opéct. Pak přidáme mangold,…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalveje. Osolíme, opepříme…
Nejdříve vyšleháme máslo s lučinou do pěny. Přidáme smetanu, hořčici a nakrájené ančovičky.Ručně vmícháme drobně nakrájené vejce a šalotku. Pomazánku dochutíme solí,…
Prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a přes fólií je lehce naklepeme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky opečeme z každé strany, cca 3-4 minuty a…
Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom…
Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou. Do navážené mouky přidáme olej,osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout až…
Předem vše očistíme, nakrájíme a nasekáme co je třeba. Když použijeme 3 minutové těstoviny nebo čerstvé domácí máme vařeno celkem do 8 minut.Těstoviny uvaříme dle návodu…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Chlupaté koláčky – valašská specialita z brambor nahradí knedlíky. Výborné jsou s jednoduchou povidlovou omáčkou
Tohle zvládnou i děti: Vyrábíme zdravé a chutné domácí gumové medvídky
Suchej únor 2023: Recepty na tři chuťově nejlepší moctaily aneb Drinky bez alkoholu, po kterých se nikomu hlava nezamotá