Špagety s brokolicí a ančovičkami

hosta Kuchařka: hosta

Těstoviny 7 názorů

Suroviny

350 g špaget
olivový olej
350 g brokolice
krabička nasekaných ančoviček
2 červené chilli papričky bez semínek, nasekané najemno
100 g strouhanky
sůl
pepř
česnek - nemusí být, ale je dobrý
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám. Brokolici můžete uvařit i zvlášť v hrnci - do vroucí osolené vody vložte růžičky brokolice a přikryté vařte přesně tři minuty, zůstane hezky zelená a přiměřeně pevná.

  2. Mezitím rozehřejte v pánvi trochu olivového oleje, přidejte větší část ančoviček i chilli papričky (případně posekaný česnek) a rychle osmahněte. Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.

  3. Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře, zbytek rozdrcených ančoviček i s olejem a podle chuti olivový olej. Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká pangritata) a ihned podávejte.

Poznámka

zdroj:

volně podle Apetitu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Špagety s brokolicí a ančovičkami

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jitkas:no vidíš, už jsem to někde četla a ted jsem si to nevybavila, ale kvalitní olivový olej to jistil, bylo to moc dobré

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    hosta: I na to mame takovy mensi trik, osmazis vse na oleji(nedavej ho moc), testoviny slijes, zachytis si trochu vody z vareni(tak pul hrnku), odeberes si trochu usmazena strouhanky na zaverecne posypani a testoviny vhodis na panev, kde jsi strouhanku smazila a kde ji jeste mas. Prohazis testoviny se strouhankou, kdyz je to moc suche, prikapnes trochu vody zadrzene v hrnku a trochu oliv. oleje za syrova. Ten da vsemu smrnc syroveho oleje, strouhanka ti ho nevypije a testovina se omasti s pouzitim mene oleje(celkove). Muzes vse jeste pohazet petrzelkou, hodi se k ancovickam, a strouhankou, co mas na posyp. Snad je to jasne, moje cestina neni zrovna moc ok.,jsem si dobre vedoma.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jitkas:nějak jsem neměla odvahu tam dávat ještě parmezán, aby se netlouko s chutí těch ančoviček, ale možná by to šlo. Je fakt, že oproti receptu jsem nešetřila olejem, ta strouhánka to hodně pila a byla by "dusivá"

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    hosta: pangritato je po "americku". Pravdepodobne je to prelozene z anglictiny. Jeste dodam, ze je tam hrozne dobry jak parmezan, tak i pecorino. Pust ci ne, ja osobne pridavam.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jitkas: Díky za komplexní zhodnocení (díky bohu kladné:-D). Výraz "pangritata" jsem převzala z Apetitu, ale spousta kuchařských stránek, vč. J.Olivera je používá taky, tak možná je oboje dobře. Ale to je fakt maličkost. Díky:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutná dobrota,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    hosta: Cesnek urcite ano, kdo ho nemusi, da cely a pak vynda. V opacnem pripade, jak pisete Vy. Strouhanka je pangrattato, ale to je malickost. A i ty ruzicky se vari primo s testovinami, jenom se pridavaji k testovinamo neco pozdeji, nez kousky kostalu. Zalezi na dobe vareni testovin. Proste se hodi 3-5min pred koncem. Takto jde varit testoviny i s kvetakem, tez moc dobre. Jinak osmazena strouhanka se pouzivala vzdy, kdyz se drzel pust, nebo pri priprave testovin s rybou a tez, kdyz dosly penize(coz bylo asi hodne casto). Osmazene strouhance(dela se i bez cesneku i ancovicek), se obecne rika parmezan chudych. Recept jste zvladla na jednicku, mocinky moc!!!

    Odpovědět

Tématické fráze: špagety s ančovičkou špagety s brokolicí těstoviny s brokolicí a ančovičkami pangritata spagetti s brokolici recept s ančovičkama těstoviny s ančovičkami a brokolicí spagety po americku křupavé těstoviny s brokolicí těstoviny s ančovičkami spagety s kvetakem acovicky pokrmy s ančovičkama špagety pangritata ‪#‎pangritata‬ strouhanka je parmazan chudych recept na spagety s ancovickou špagety chudých špagetti s ančovičkami spagety s brokolicií testoviny ancovicka recept

Zapomněl/a jsem heslo