Vepřová roláda se špenátem

Suroviny

asi kg vepřové pečeně
sůl a pepř
uzená paprika
worchester
sojová omáčka
čerstvý špenát
uzené maso
kapie
cibule
česnek
olej + máslo
hladká mouka
2 naložené ančovičky
trocha čili
větvička rozmarýnu
vývar podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme proužky uzeného masa a proužky kapie. Pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.

  2. Roládu obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme nakrájený česnek, uzenou papriku, worchester, sojovou omáčku, trochu čili koření, rozmarýn. Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, do omáčky přidáme ančovičky, ty se v omáčce rozpustí. Nakonec omáčku přecedíme.

Komentáře k receptu Vepřová roláda se špenátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová roláda se špenátem vepřová roláda recepty na vepřové rolády masová roláda z vepřového masa recept veprova rolada se špenátem vepřové rolády rolada veprova veprova spenat recept na vepřovou roládu se se špenátem vepřová rolada se špenátem na smetane vepřová roláda plněná špenátem vepřová roláda na rozmarýnu plněná vepřová roláda špenátem recepty roláda vepřová špenát vepřové roládky se špenátem a mozarellou