Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 040 kJ / 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 6,15 g |
| Vláknina | 11,26 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,64 g |
| Sacharidy | 30,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.
Krok 2: Lístky petržele, máty a ostatní suroviny, kromě oleje, rozmixujte. Olivový olej přilévejte podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Na závěr přidejte smrkové výhonky. V případě, že zkonzumujete omáčku týž den, použijte větší množství oleje. Zamýšlíte-li část uchovat, použijte méně oleje, v uzavřené nádobě omáčka pod olejovou hladinou vydrží v lednici i 14 dní.
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Moje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Nejnovější recepty
Salát Beluga
Přidáno před 8 hodinami
Čočka na česneku
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 13 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
lucieeeek před 22 minutami
Kynuté knedlíky
magdalenka před 23 minutami
Vaječná tlačenka
magdalenka před 30 minutami
Smažený lilek
magdalenka před 37 minutami
Svatomartinské rohlíčky
magdalenka před 45 minutami
Vepřové maso na paprikách
jubull před 46 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 53 minutami
Smetanovosýrová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Martinské rohlíčky
boomgo před 3 hodinami
Hovězí svíčková na smetaně
JirkaB před 8 hodinami
Tématické fráze:
bylinková omáčka,
smrkove vyhonky v octu,
smrkové capari,
smrkové výhonky olej recept,
omacka k zebrum,
smrková omáčka,
omacka se smrkovy i vyhonky,
bylinkova omáčka recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
sůl,
olej olivový,
petrželka hladkolistá,
máta,
ančovičky v oleji,
hořčice dijonská,
ocet vinný,
kapary,
olej olivový
Komentáře (6)