Snídaňová kaše Bubur ayam

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

25 dkg rýže
slepičí bujón
nať koriandu
5 cm plátků zázvoru
10 stroužků česneku
olej na smažení
čili paprička
sojová omáčka
2 vajíčka
pepř
nať jarní cibulky
1 lžíce sezamového oleje
30 dkg vařeného kuřecího masa
Přílohy:
slané vejce
pražené ančovičky
smažená cibule
pražené arašídy

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku.

  2. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme rýži na řídkou kaši (nebo hustou polévku).

  3. Roztrháme kuřecí maso na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej na smažení a na několik vteřin v něm orestujeme druhou polovinu česneku a zázvoru a čili papričku. Přidáme nať cibulky, kuřecí maso, pepř, sůl a za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Shrneme směs na okraj, rozklepneme vajíčka a jakmile začnou tuhnout, zapracujeme do nich směs masa a cibulky. Nakonec přidáme několik střiků sojové omáčky a po promíchání odstavíme.

  4. Horkou kaši dochutíme sezamovým olejem a servírujeme pokrytou masovou směsí s vajíčky. Jako přílohu si každý může podle chuti přidat, ančovičky, smaženou cibulku, arašídy nebo slavé vajíčko.

Poznámka od kuchařky

S výhodou využijeme zbylou rýži od předchozího vaření, kterou jen rozvaříme podle postupu a stejně tak zbylé kuřecí maso. Bubur je vydatné a chutné snídaňové jídlo a je protiváhou sladkých snídaňových porridge, u nás připravovaných z vloček nebo rýže.

Bubur existuje v různých místních variantách, třeba i v dietní formě bez vaječného svítku a ostrého koření nebo s mořskými plody.

Komentáře k receptu Snídaňová kaše Bubur ayam

Tématické fráze: snídaňové kaše a polévky snidaňova polévka slané snídaňové kaše snidanove kase snídanova kase kaše ze zbylé ryze jídlo bubur porridge recept %c4%8dern%c3%bd+km%c3%adn