Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem

mika59 Kuchařka: mika59

Omáčky 4 názory

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 cibule
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
4-5 ančoviček /sardelek/
cca 300-400 ml vývaru
100 ml smetany 31%
pár kapek z citronu
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky a přes fólií je lehce naklepeme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky opečeme z každé strany, cca 3-4 minuty a vytáhneme. Uchováváme v teple.

  2. Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění drobně nakrájenou cibuli a sardelky. Necháme zpěnit a přidáme mouku. Chvíli jíšku restujeme a zalijeme chladným vývarem. Přivedeme k varu a vaříme s občasným mícháním 10-15 minut.

  3. Vlijeme smetanu, případně zředíme a propasírujeme, nebo projedeme ponorným mixérem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a vrátíme maso. Společně prohřejeme a podáváme s těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sardelková /ančovičková/omáčka s kuřecím plátkem

  • casino casino

    Eja57:
    No, tu posl. větu se pokusím si zapamatovat ;-)
    ***
    Kdysi jsem testoval pastu od tří výrobců...
    Jedna byla horší než druhá...
    A ta nejlepší, když jsem ji po čase znovu koupil, tak nestála ani za psí štěk... :-((

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Hezké, dělám podobně, trocha kaprlat na konec to rozhodně nepokazí...... Velmi nedoporučuji nahrazovat ančovičky sardelovou pastou, jak občas někdo dělá - ta chuť je úplně někde jinde..

    Odpovědět

  • Zuzulaaa Zuzulaaa

    Zajímavá kombinace:-8

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Někde se stala chyba..nejde změnit hlavní foto..je tam tlačítko jen na upravení popisku a ne na uložení fotky. Prosím potom smazat komentář. Už jsem to měla u posledního receptu..

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo