Pizza z pohankové mouky

vylizanytalir Kuchařka:

Doba přípravy: 30 PT0H30M 2 porce Pizzy 1 názor

21

Suroviny

Těsto :
1 hrnek pohankové mouky
1/2 hrnku cizrnové mouky
1 vrchovatá lžíce psyllia
1/3 hrnku studené vody (podle potřeby)
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
(případně sušené oregano či tymián, máte-li chuť)
Na pizzu:
1/3 hrnku rajčatové passaty
2 mozzarelly
pořádná hrst rukoly
cokoli podle vaší fantazie:
parmská šunka
ančovičky
špenát
tuňák
feferonky
pikantní salám
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 °C.

  2. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po kouskách, vždy pořádně zapracujeme, případně přidáme více.

  3. Když máme z těsta pěkný pevný míček, dáme na plech pečicí papír a z těsta vyválíme pěkné pizza kolo.

  4. Další záleží zcela na vaší fantazii, na co máte zrovna chuť. Já mám nejradši klasickou kombinaci rajčat a mozzarelly. U téhle varianty používám passatu, těsto přeci jen není tak vláčné jako jeho varianta obsahující lepek.

  5. Takže to passatou pěkně potřete, pokladete mozzarelou, případně parmskou šunkou či dalšími věcmi, a šoupnete do trouby zhruba na 20 minut. Rukolu dejte až úplně nakonec, jinak není dobrá a ani nevypadá pěkně.

Poznámka

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkáče," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pizza z pohankové mouky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo