Raw neraw čokoládový shake
Recept ještě nebyl hodnocenV obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Obě mouky smíchejte se solí, udělejte doprostřed důlek a vlijte do něj vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte sušené droždí, nechte chvíli odstát a poté zpracujte spolu s…
Pohanku propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte horkou vodou. Vařte 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Pokud po uvaření v hrnci zbývá ještě voda,…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Semínka z kardamonu rozdrtíme v hmoždíři. Ovesné vložky rozsekáme nadrobno, vložíme do misky, přidáme obě…
Avokádo, syr a paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme na tenké plátky narezaný cesnak, olej, ocot a premiešame.Nakoniec osolíme a posypeme nahrubo mletým korením. …
Kapra nakrájíme na kostky cca 2x2. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů, vmícháme kapra a necháme hodinu v lednici uležet. Občas promícháme.Mezitím nakrájíme rajčátka,…
Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno.Pridáme ostatné suroviny na cesto a dobre prešľaháme.Do formy dáme papierové košíčky na muffiny a…
Avokáda zbavíme slupek a pecek, dužinu spolu s tuňákem (včetně oleje) a žloutky důkladně rozmačkáme vidličkou.Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, posekané bílky,…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Zralá avokáda rozpůlíme, vypeckujeme. Vydlabeme do větší misky dužinu a vidličkou důkladně rozmačkáme (nebo rozmělníme ručním mixérem).Rajčátka rozpůlíme a nakrájíme na…
V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl a pepř na chuť.Nakrájíme jarní cibulku nadrobno, stejně tak špenátové listy.Avokádo rozkrojíme a opatrně vyjmeme pecku.…
Avokádo rozpůlíme, vyloupneme pecku a vydlabanou dužinu nakrájíme na malé kousky.Lososa nakrájíme co nejvíce nadrobno. Stejně tak cibulku, kapary a lahůdkovou cibulku.…
Špenátové listy opláchneme vodou a necháme okapat. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na kousky. Modrý sýr…
Rýžové saláty jsou syté a dají se vytvořit takřka ze všeho, co doma v lednici přebývá. Hodně zeleniny, trochu bílkovin ve formě vajec či masa a dobře ochucená zálivka…
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých…
Maličká křepelčí vajíčka jsou velmi vhodná na ozdobení studených mís a obložených talířů. Jsou uvařená natvrdo, oloupaná a rozpůlená, bílky naplněné omáčkou z…
Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečicím papírem.Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Tarhoňu uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte okapat.Dýni nakrájejte na kostky, promíchejte asi tak se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem…
Nakrájenou zeleninu společně promícháme.Na dresink smícháme všechny ingredience a necháme 10 minut odležet.Na jednotlivé porce zeleniny poté klademe přiměřené množství…
Brambory pečlivě omyjte a nakrájete na měsíčky, operte a osušte.Rozložte je na plech, pokapejte olejem, osolte a dejte péci na cca 40 minut do trouby předehřáté na 180…
Avokádo se v poslední době těší veliké oblibě. Je plné zdravých tuků a různých prospěšných látek. Nevíte co z něj připravit? Vsaďte na opravdu jednoduchou, lehce…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Královské chutě: Princezna Diana milovala obyčejné špenátem plněné brambory. Tohle je její oblíbený recept
Dort pro prezidenta T. G. Masaryka: S vůní mandlí a čokolády podle receptu slavné Marie Janků-Sandtnerové chutná božsky