Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou
Recept ještě nebyl hodnocenIdeální tip pro dny, kdy chcete ohromit hosty, nebo nechcete trávit v kuchyni věčnost. Tato krémová kari rýže s liškami je sytá a rychlá. Jídlo, kde se potkává vůně lesa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ideální tip pro dny, kdy chcete ohromit hosty, nebo nechcete trávit v kuchyni věčnost. Tato krémová kari rýže s liškami je sytá a rychlá. Jídlo, kde se potkává vůně lesa…
Jednoduché suroviny, překvapivě bohatá chuť. Tato vydatná a zdravá kombinace červených fazolí, sardinek a rajčatové omáčky skvěle poslouží jako rychlý oběd nebo večeře.…
Výrazný salát z pečených rajčat, nakrájené cukety a další zeleniny, ochucený bylinkami a balzamikem. Sladkokyselý kontrast a plná zeleninová chuť z něj dělají skvělý…
Příprava kuřecích prsou na grilu je velmi snadná a rychlá. Pokud je předem pár hodin necháme marinovat, získáme z nich maximum chuti. Stačí k tomu jen čerstvé bylinky a…
Brambory čerstvě vykopnuté ze zeminy, které stačí důkladně omýt, jsou jednou z chutí českého léta. Zároveň jim vyhovuje i jednoduchá úprava pečením s česnekem a…
Nejlepší letní večeře a obědy jsou ty lehké, které příjemně zasytí a lehce osvěží v teplých dnech. Přesně takový je rajčatový salát s mozzarellou a čerstvými bylinkami,…
Cuketové lodičky plněné mletým masem jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přebytek cuket a připravit chutný oběd, který potěší celou rodinu. Česnek a bazalka dodají…
V létě dáváme přednost lehkým jídlům plným zeleniny – a právě takové jsou tyto masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci. Zelenina dodá svěžest, zatímco maso,…
Smažený lilek s bazalkovým dipem je skvělým tipem na rychlou a chutnou večeři. Jemné plátky lilku s česnekem získají při smažení zlatavou kůrku a v kombinaci se svěžím…
Grilovaná cuketa s krémovým dipem z balkánského sýra, kopru a bazalky je lehká, svěží a přitom plná chuti. Skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu, ale obstojí i…
Vyzkoušejte grilování na lávové nebo mramorové desce a připravte si jednoduché, ale lahodné bramborové placky s parmazánem či Grana Padano. Skvěle chutnají třeba s…
Lečo patří k tradičním pokrmům maďarské kuchyně a voní po létem uzrálé zelenině. Kombinace paprik, rajčat, cibule a uzené slaniny je jednoduchá, ale nesmírně chutná. S…
Na grilu lze připravit celou řadu lahodných pokrmů – od zeleninových přes masové až po ovocné. Šťavnatá vepřová panenka s grilovanými broskvemi vás příjemně překvapí…
Dobré pesto dokáže dokonale dochutit těstoviny, křupavou bagetku i grilované maso. Domácí bazalkové pesto si snadno můžete vyrobit z několika základních surovin.…
Široké nudle s bazalkovým pestem tvoří svěží základ, který skvěle doplní jemně podušené lišky. Toto rychlé vegetariánské jídlo, které stojí na kvalitních surovinách,…
Lehké tagliatelle s lilkem a cherry rajčátky jsou důkazem, že skvělý oběd nemusí obsahovat maso. Restovaný lilek, voňavý česnek, chilli a čerstvá bazalka vytvoří plnou…
Kuřecí špízy získají v bylinkové marinádě svěží vůni a jemnou chuť, která se při opečení krásně rozvine. V kombinaci s grilovaným patizonem vznikne dokonale vyvážený a…
Penne s rajčatovou omáčkou a opečenou salsicciou nabízí skvělou kombinaci pikantního masa, jemně aromatických bylinek a těstovin. Pokrm je rychlý, snadný na přípravu a…
Cuketu si nakrájíme na proužky cca 5mm silné, osolíme a obalíme je v mouce. Opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme na ubousku odsát tuk. Do pánve přisypeme na…
Cibuli si pokrájíme na jemno a necháme zpěnit na lžíci oleje. Přidáme očištěné žampiony na kostičky a zarestujeme 2-3min. Odstavíme z ohně a opatrně vmícháme pokrájený…
Z tuku a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme rajský protlak, rozvaříme, přilejeme vývar a povaříme asi dvacet minut. Přidáme nakrájenou bazalku, osolíme, přidáme…
Smetanu nalijeme do malého rendlíku a pomalu přivedeme k varu. Následně přisypeme nadrobený sýr Gran Moravia a necháme pomalu rozpustit. Jde to pomalu, a proto si po…
Nejdříve nakrájíme lososa bez kůže na kostičky. Zakápneme ho citronem a necháme 10-15 minut uležet. Maso lehce zbělá.Rajčata nakrájíme na kousky, bazalku na proužky a…
Prsíčka nařízneme tak, aby nám vznikl větší plátek. Lehce naklepeme, pokud je maso silné. Osolíme, opepříme z obou stran, a posypeme bylinkami. Na každé prsíčko…