Kokosové úlky
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda jsou jedním z nejoblíbenějších druhý cukroví. Vyzkoušejte jejich alternativu, kokosové úlky, které můžete naplnit krémem, který máte rádi a polít bílou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vosí hnízda jsou jedním z nejoblíbenějších druhý cukroví. Vyzkoušejte jejich alternativu, kokosové úlky, které můžete naplnit krémem, který máte rádi a polít bílou…
Zbyly vám při vánočním pečení bílky a vy nevíte co s nimi? Můžete z nich připravit například sladké sněhové chrástí, s rozinkami a vlašskými ořechy, sušené v troubě.…
Někdy lze z vajec využít pouze žloutky. Pokud uschováme bílky v mrazničce, můžeme si po nasbírání dostatečného množství připravit cukroví pouze z bílků. Receptů existuje…
Z vlašských ořechů můžeme jednoduše připravit výbornou pochutinu, kterou si vychutnáme se sklenkou vína. Křupavé pečené ořechy zajímavě kombinují sladkou a slanou chuť a…
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat…
V tomto receptu jsou plátky jablek na korpusu z křehkého těsta potřeném pikantní zavařeninou. Na závěr jsou navíc pokryty čepicí sladkého zapečeného sněhu z bílků.…
Ať už je znáte jako úly, nebo vosí hnízda, jedná se o totéž oblíbené nepečené vánoční cukroví. Voní ořechy a plněné pudinkovo-máslovým krémem patří k velmi oblíbeným…
Nadýchaný koláč, co neobsahuje ani špetku mouky? Ano, s tímhle receptem si jej snadno připravíte. Vyšlehané bílky tvoří základ těsta. K nim přimícháme mleté ořechy a…
Vafle jsou pochoutka původem z Belgie a Francie. Dokřupava upečené obdélníčky nebo srdíčka jsou ideální snídaní pro ty, co rádi startují den sladce. Do těsta můžete…
Výborný a ne příliš složitý dezert připravíte podle našeho receptu. Někde ho nazývají "ptačí mléko". Nadýchané noky z vařené sněhové hmoty s polevou a krémem udělají…
Arašídové řezy plněné žloutkovým krémem připravte na nedělní odpoledne, nebo pro posezení s přáteli. Nejsou složité, jak se může na první pohled zdát, zato jsou výborné…
Při slavnostních příležitostech se často podává dobrá polévka s játrovými knedlíčky a polévkovými těstovinami. Dochutíme ji trochou česnekového oleje a chilli, díky tomu…
Máte rádi kynutý štrúdl a skořici? Tak to tu máme pro vás skvělý tip. Plát kynutého těsta naplníme arašídovým máslem a skořicovým cukrem. Po smotání efektivně nazdobíme,…
Bílkové pusinky jsou báječným způsobem, jak zpracovat zbylé bílky. Křehké a nadýchané pusinky jsou výtečné cukroví, které lze použít i jako ozdobu na dorty. Jejich…
Voňavé perníčky patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Ať už je necháte jen tak, nebo je bohatě ozdobíte, vždy se po nich zapráší. Díky sádlu vydrží dlouho vláčné,…
Hříšně dobrý po čokoládě, lahodný po másle, vhodný i pro bezlepkáře. Takový je koláč pocházející ze slunné Itálie. Je zcela bez mouky, tu totiž nahradí její mandlová…
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 minut v teple kynout.Pak rozválíme nebo…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
Jedná se o obyčejné linecké těsto, které zaujme svým neobvyklým vzhledem na první pohled. Aby kontrast barev vynikl, je potřeba trochu pečlivosti a hlavně hlídat dobu…
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Podle tohoto podrobného receptu se vám lahodné makronky z křehkého mandlového těsta plněné sladkým krémem určitě podaří. S trochou trpělivosti ho zvládnou i začátečníci.…
Pečení perníčků nemusí být jen náročnou záležitostí hospodyňky. Zapojte do přípravy, vykrajování a zdobení také děti. Tyto měkoučké perníčky plné másla, medu a koření…
Po veselém večírku občas následuje perné ráno. Pomoci může dobrá polévka, u které oceníme rychlou přípravu. Připravíme ji z vývaru, řapíkatého celeru a sušených hub.…