

Piškotová roláda 2
Suroviny
- 4 bílky
- 4 lžíce studené vody
- vanilkový cukr
- 200 g pískového cukru
- 4 žloutky
- 80 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový pudink
- 40 g Solamylu
- lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 litru mléka
- 45 g Solamylu
- 100 g pískového cukru
- 150 g Perly pro studenou kuchyni
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme s vodou do tuhého sněhu, přidáme po částech cukr a zašleháme.
Pak zašleháme žloutky a lehce vmícháme směs z mouky, pudinku, solamylu a prášku do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě rychle upečeme.
Mléko a cukr za stálého míchání povaříme, přidáme ve studeném mléce rozmíchaný solamyl, povaříme, necháme vychladnout a potom umixujeme s Perlou.
Upečený piškot sesuneme z plechu, papír opatrně sloupneme a pomoci navlhčené utěrky roládu zavineme. Necháme vychladnout.
Potom natřeme krémem, můžeme přidat nakrájené jahody. Zavineme, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Piškotová roláda 2
-
Tak tohle bych se styděla dát někomu na talíř, ne tak ještě někde ukazovat veřejně.
Suroviny na těsto jsou už v popisu smíchaný dohromady, to si stačí přečíst -
Marti, tak koukám na roládu. Těsto je dost vysoké, když to vezmeš, tak jsou tam vlastně solamyl a pudink gramáží jako 2 pudinky. Když si vezmu, jak se dělá pudink. bábovka, tak se nedívím, že ti to popraskalo
Krém také - když vařím, nedávám cukr do pudinku, ale šlehám až s tukem za přidávání uvař. pudinkua i množství tuku (Perly) se mi zdá málo na půl litru pudinku.
Myslím, že nešika nejsi - recept je -
tak tuto roládu už nikdy více
...nevím, jestli jsem něco pokopala nebo recept za nic nestojí. Už toho těsta bylo na jednu roládu příliš, přitom jsem použila 4 běžně velká vajíčka (velikost M), ale už se mi tam i solamyl zdál jaksi navíc, no, těsto z toho vyšlo velice silné, stočit ještě šlo, ale pak mi popraskalo
...do krému jsem místo solamylu použila karamelový pudink. Roláda je chuťově skvělá, ale jíme jí lžící
. Bodík nebude
, rozhodně zůstávám u receptu na roládu, kterou jsem zkusila minulý týden, ta byla úplně jiná, nebo jestli jsem jen nešika...