Kacatko z jablka
Recept ještě nebyl hodnocenNic to neni, potrebujeme k tomu uz jen ostry nozik, predstavivost a trpelivost ... smich!
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nic to neni, potrebujeme k tomu uz jen ostry nozik, predstavivost a trpelivost ... smich!
Meloun zbavíme jadérek (nemusíme), vložíme do mixéru, přidáme borůvky a hroznové víno. Zalijeme šťávou z 1 pomeranče a umixujeme. Můžeme přidat i šťávu z 1/2 limetky.Je…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno…
Všechny suroviny vložit do mixéru a rozmixovat.Nalít do sklenic.Ozdobit šlehačkou a podávat.
Ovoce uvedeme s vodou do varu. Přidáme cukr, citronovou šťávu a likér a krátce povaříme, aby se alkohol odpařil.
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.Mezitím ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli…
Bílky s cukrem a solí vyšleháme do tuhého sněhu, přidáváme žloutky a šleháme. Střídavě přiléváme vodu a olej. Nakonec zlehka zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Do…
Mouku smíchejte s ovesnými vločkami, kakaem, kypřícím práškem, chia semínky, nakrájenými jablky, skořicí, vejcem a sladidlem dle chuti. Směs dejte péct cca na 35-40…
Utřeme máslo s cukrem a žloutky a postupně přidáme vše ostatní (kromě borůvek) a sníh z bílků zlehka vmícháme až nakonec! Takto vytvořené těsto nalijeme z poloviny do…
Borůvky omyjeme, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Přisypeme cukr, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Poté vaříme za stálého míchání…
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, za stálého šlehání přilijeme máslo, přidáme tvaroh a nakonec mouku smíchanou s krupičkou a kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazané…
Najprv upečieme korpusy. Do misy rozbijeme 8 vajec, pridáme práškový cukor a miešame 8 minut mixérom. Pred koncom miešania pridáme vodu, olej a ešte dobre vyšľaháme.Múku…
Lučinu, zhotovenou doma, cukry a zakysanou smetanu vyšleháme do pěny. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač dr Oetkera a vmícháme ke směsi. Do vypláchnuté silikonové…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme rum, mléko, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Pak přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, vše vymícháme v hladké…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. V malé misce lehce…
Sušené borůvky spaříme a necháme chvilku namočené. Z těch ostatních to je hotové za chvilku: Borůvky v podobě, ve které je chceme použít, do hladka rozetřeme. Přidáme…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V další míse šleháme žloutky s cukrem, až jsou řádně vyšlehané do žlutobíla. Pokud se krystalky cukru nedaří rozšlehat,…
Troubu rozehřejte na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte 5 až 10 minut nebo dokud sušenky nezezlátnou…
Droždí se lžičkou cukru vymícháme na řídkou kašičku, zalijeme vlažným mlékem, zaprášíme trochou mouky a necháme pod utěrkou 10 - 15 minut vyběhnout.Do vyběhnutého kvásku…
V míse metličkou rozšleháme vejce, olej, šlehačku a rum, poté přidáme cukry a nakonec mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Vznikne vláčné hladké těsto.…
Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme jeden žloutek po druhém a pořádně vyšleháme. Přidáme prosáté kakao, smíchané s práškem do pečiva a moukou. Promícháme vařečkou…
Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka ( aby nezčernaly) Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a pečlivě vymícháme. Těsto musí…
V míse rozmačkáme banány a smícháme je s mlékem, ovesnými vločkami, proteinem, práškem do pečiva a skořicí. Přidáme na kousky nakrájenou hořkou čokoládu a borůvky dle…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Peciválky s mákem podle Petra Rychlého: Staročeská specialita z bramborového těsta se snadno připravuje a chutná fantasticky
Byliny v kuchyni: Vyrobte si blahodárný med z krásné pampelišky
Hitem internetu jsou netradičně připravené těstoviny s chutí cibulačky: One Pot French Onion Pasta jsou úžasně jemné a voňavé