

Vdolečky s borůvkami
Suroviny
- 1 droždí
- 400 g hladké mouky
- 1 vejce
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- špetka skořice
- olej na smažení
- borůvky nebo borůvková marmeláda
- 1 zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme droždí, cukr, skořici a promícháme. Mléko mírně ohřejeme.
Vejce rozmícháme ve vlažném mléku a nalijeme na sypkou směs.
Vše důkladně promícháme, pak těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Zakysanou smetanu osladíme lžičkou cukru a necháme v chladu.
Z dostatečně vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky, tvoříme z nich malé vdolky, trochu je zploštíme a necháme ještě asi 10 min kynout.
Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a vdolečky usmažíme. Ozdobíme je vychladlou ochucenou smetanou a na ni dáme borůvky nebo borůvkovou marmeládu. Hotové můžeme přizdobit lístkem meduňky.
Poznámka od kuchařky
Místo borůvek se dá pochopitelně použít jakékoliv jiné ovoce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vdolečky s borůvkami
-
Těsto je strašmě moc řídké přidala jsem ještě 250 g mouky a bylo to akorát! Ale jinak jsou dobré.
-
Určitě je moc mléka,dala jsem 400ml a ještě bylo moc,takže jsem dosypávala mouku.Skořici mám moc ráda,ale do vdolků se mě tam nehodila.
Měla jsem 15 vdolků z tohoto množství.
-
-
Dávala jsem méně mléka a chutila jahodovou marmeládou, máme to tak nejraději