Mamracháč haferový (borůvkový)

Suroviny

1 kg syrových brambor
100-150 g hladké mouky
1 vejce
2 špetky soli
2 lžičky cukru
špetka strouhaného muškátového oříšku
Náplň:
borůvky (hafery)
krystalový cukr
----
zakysaná smetana (hustý bílý jogurt)
moučkový cukr
sádlo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.

  2. Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme borůvkami, krystalovým cukrem a v troubě při 200 °C pečeme, až okraje zčervenají.

  3. Trochu prochladlý koláč pokrájíme, pocukrujeme a podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka od kuchařky

Nevím, odkud je recept, mám ho přes 20 let psaný rukou ve svém sešitě. Zjistila jsem jen to, že hafery se říká borůvkám na vsetínsku.

Použila jsem mražené kamčatské borůvky.

Komentáře k receptu Mamracháč haferový (borůvkový)

  • magdalenka magdalenka

    No toto ma dostalo! :-8

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Zajímavé...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-O Tak to je zajímavý recept , i název :-D a určitě je to i výborné :-) :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadá i zní to moc lákavě <3:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Eja57: hledala jsem, co by to mohlo být, nenašla.
    Ani nevím, odkud to mám opsané, výborné to ale je - bramborové těsto, kyselkavé borůvky, cukr na povrchu a do toho na teplém povrchu chladivá a hladící zakyska...:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Tak ten název :-D:yes::yes::yes:
    Ale dovedu si představit, že to bude moc dobré...mamracháč:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: borůvky recept borůvky recept haferový knedlík haférový koláč