Řízky s medvědím česnekem a tvarohem

magdalenka Kuchař: magdalenka

Vepřové maso 45 názorů

Suroviny

5 ks vepřových řízků
250 g tvaroh (příp. Brynza)
hrst medvědího česneku bez stopek, umytý a posekaný
sůl
pepř
plátky dobré suché pikantní klobásy Chorizo apod. (lze vynechat)
Trojobal:
mouka hladká
vejce
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kotlety nakrájame tenké rezne, každý druhý nedokrojíme. Naklepeme, osolíme, okoreníme.

  2. Do tvarohu vmiešame soľ, čierne korenie a posekaný medvedí cesnak.

  3. Na mäso dáme klobásu, tvarohovú zmäs, spichneme špáratkom, obaľujeme v múke, vajci a strúhanke, pozvoľna smažíme v oleji.

Poznámka

S bryndzou je to zvlášť chutné...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 614 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky s medvědím česnekem a tvarohem

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    dexulka::-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    magdalenka:Děkuji za poklonu,ale původ nápadu je v tvých receptech a nemyslím si,že je to na nový recept :-8 Je to taková má úchylka - téměř nikdy se nedržím dokonale receptu :-))Ať už proto,že nemám veškeré ingredience či z lenosti.Už si ze mě dělá i kamarádka legraci - prý proč něco neudělám dle receptu :-D Ale u pečiva se tedy většinou receptu držím,tam by se mi to nejspíš vymstilo :-// Ještě jednou děkuji za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    dexulka: Máš dobré nápady, to je na nový recept...;-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem se dnes inspirovala tímto receptem.Nemáme moc v oblibě smažené,tak jsem dělala jen na přírodno.Měla jsem však brynzu,kterou jsem použila :-8 a místo klobásky anglickou,kterou jsem použila i v příloze,tedy se zelenými fazolkami.Zbyla troška kaše s medvědem a mrkví a výborný oběd byl na světě :-))Moc jsme si pochutnali :-p Určitě si dokáži představit i ten vynikající uzený tvaroh z lidlu,mám ho moc ráda ;-) Posílám foto i bod :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-p:yes: Zkusím s uzeným tvarohem z Lidlu ;-)

    Odpovědět

  • badak badak

    Jo a pro ty, kteří jako my žijí v suché oblasti, kde se moc medvědímu česneku nedaří (kde jdou časy našeho mládí, kdy jsme jej trhali u Kopidlna hrstě) jej lze za dvacku koupit u ing. Grešíka: http://detoxikace.heureka.cz/medvedi-cesnek/galerie/

    Odpovědět

  • badak badak

    Jednoduché, originální, dobré! Brindzu doporučuji, je to s ní lepší!:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • AniCiz AniCiz

    :-Omedvědí česnek uuuž? u nás nic zatím...ale recept pěkný:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ďakujem vám.:-K
    Ešte k tomu názvu - tiež si myslím, že by asi nikoho nenapadlo, že ide o recept na medvedie mäso. Možno som pôvodný názov mala ponechať - predsa nepíšem kuchársku knihu, ale už to vracať nebudem.
    Včera som prezieravo vysmažila toho viac, pred chvíľou som si rezeň ohriala, je stále dobrý...;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka:Mala som iba rebierka z medveďa a bolo to veľmi dobré ! :-D
    Mám starú kuchárku sibírskeho lovca a tam sú na medvedie mäsko výborné recptíky ! No,ale Sibír je ďaleko a .....! Už som premýšľala ,že tam pošlem polovičku !:-p:-D

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Medvědí česnek mně trochu na studeno zklamal. Tak dostane šanci ještě v téhle teplé verzi :)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: doufam, ze ti tvuj "medved" nenastydne, byla by to velka skoda. Rizecky jsou nadherne !!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hosta: maris: I mně se daleko víc líbil ten původní název, myslím, že tu se snad nemusíme řídit oficiálně vydávanými kuchařkami, či hospodskými recepturami, a když mi kamarádka z Turnova písla, jestli zas budu chtít medvěda, tak jsem taky řekla, že medvěda určitě chci a určitě jsme ani jedna nemyslely brtníka nebo grizzlyho :-D:-D

    Odpovědět

  • lucinapes lucinapes(neregistrovaný)

    Medvědího česneku je spousta v Praze v Šárce, jsou to růžice listů podobných konvalinkám, ale větší, a krásný bílý květ jako nerine nebo snědek - šestičetné kvítky v okolíku (5 i víc) a na jaře (pokud vůbec letos bude nějaké) tam vytváří podél potoka zapojené porosty. Je ovšem chráněný, ale za ten pohled to stojí. Později v létě ty listy zatéhnou, zmizí. Ale jako výlet Divokou Šárku doporučuji za každého počasí, od konečné 26 dolů na Jenerálku, kde mmch moc dobře vaří.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty s medvedim cesnekem pokrmy s medvědím česnekem medvědí řízek česnekové řízky medvědí česnek s tvarohem medvědí česnek v divoké šárce recepty na tvarohovu pomazanku klobaska s medvedim česnekem klobasy s medvědim česnekem medvědí česnek v šárce medvědí česnek okolí prahy medvědí česnek okolí prahy proč se medvědí česnek nazývá medvědí pokrmy z medvedim cesnekem česnek medvědí divoká šárka bílé klobásy s medvědím česnekem vepřove klobasy s medvědím česnekem recept kotlety s medvědím česnekem rizky s tvarohem medvědi česnek v praze

Zapomněl/a jsem heslo