Bramborová kaše s mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenBramborová kaše s mrkví je příjemně nasládlá a krásně krémová příloha. Díky česneku a máslu má příjemně plnou chuť a perfektně doplní spoustu různých pokrmů, ať už…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborová kaše s mrkví je příjemně nasládlá a krásně krémová příloha. Díky česneku a máslu má příjemně plnou chuť a perfektně doplní spoustu různých pokrmů, ať už…
Zvěřinové ragú z jeleního masa je výrazné jídlo plné chutí a vůní. Jelení maso se pomalu dusí s vínem, zeleninou a rajčatovým protlakem, čímž získá jemnou chuť a plnou…
Mezi nejoblíbenější klasické české pokrmy patří zajisté sekaná z mletého masa. Chutný plátek sekané s restovanou cibulí krásně voní po majoránce a česneku. Sekanou…
Tagliatelle se díky svému plochému tvaru výborně pojí s krémovými omáčkami. V tomto receptu se promíchají s voňavou směsí lesních hub, pancetty, česneku a smetany. I…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu a pečená bažantí stehna jsou jedním z nejlahodnějších pokrmů. Jemné, lehce nasládlé maso získává při pečení se slaninou a…
Dokonale lahodnou krémovou polévku připravíme z více druhů zeleniny, kterým bude na chuti dominovat květák. Uvařenou a rozmixovanou polévku doplníme také smetanou a…
Pikantní červená čočka je ideálním jídlem pro všechny, kteří chtějí doplnit vlákninu a rostlinné bílkoviny. Kombinace čočky, fazolí, rajčat a aromatického koření vytvoří…
Křehké nudličky z vepřové kýty se restovaným pórkem v krémové nivové omáčce nabízejí bohatou a výraznou chuť. Tento rychlý a vydatný pokrm je ideální pro všední oběd i…
Sýrovo-brokolicové pečenky jsou výborným způsobem, jak využít čerstvou brokolici. Spojení zeleniny, sýra a koření vytváří chutný a voňavý pokrm, který nejlépe vynikne v…
Kombinace chuti jemné bílé ryby s bohatou omáčkou z rajčat, papriček, cibule, kukuřice a voňavých bylinek vás přenese na pobřeží Mexického zálivu. Pikantní kapary a…
Polévka z červené čočky je rychlá, sytá a plná živin. Kombinace brambor, kořenové zeleniny a koření vytváří jemně pikantní chuť, čočka dodá bílkoviny a vlákninu. Hotová…
Gulášová polévka patří mezi stálice české kuchyně, a to právem. Oblibu si získala nejen pro výraznou chuť, ale také pro snadnou přípravu a schopnost zasytit. Verze s…
Vůně restované cibulky, opečené klobásy, fazolí a zralých rajčat vás přenese na venkov, kde je poctivé domácí jídlo samozřejmostí. Toto jídlo z jedné pánve, dochucené…
Pohankové karbanátky s houbami jsou lahodnou a zdravou alternativou klasických masových jídel. Pohanka dodá vlákninu a minerály, houby zase bohatou chuť a bílkoviny.…
Krůtí směs s cuketovým ragú je lehké a zdravé jídlo plné chutí, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace libového masa a sezónní zeleniny potěší nejen milovníky…
Tarhoňa s pikantní rajčatovou omáčkou a restovaným kuřecím masem udělá na stole spoustu parády. Šťavnaté maso, chutná a voňavá omáčka a sypká tarhoňa. Pokrm, který…
Voňavé cizrnové kari s brokolicí a rajčaty potěší milovníky rychlé, lehké a zdravé kuchyně. Barevné, syté a plné chuti , skvělé jako vegetariánský oběd do 30 minut. Voní…
Ragú à la bolognese je srdcem tradiční boloňské kuchyně – pomalu tažená omáčka z mletého masa, zeleniny, vína a mléka, která dodá těstovinám nezaměnitelnou hloubku.
Zapečené brambory plněné směsí šunky, jarní cibulky a sýra, provoněné česnekem, jsou skvělým tipem na výtečný oběd nebo večeři. Křupavá slupka, lahodná náplň a rozpečený…
Krásně šťavnaté a rozpadající se maso je vždy potěšením pro chuťové pohárky. Připravte si lahodnou maďarskou krkovičku, pečenou s rajčaty a paprikou. Jakou přílohu k…
Okurkový salát má v každé rodině své místo a receptů na jeho přípravu známe spoustu. Osvěžující a velmi chutný salát lze připravit přidáním bílého jogurtu a kefíru k…
Obědy z jednoho pekáčku jsou oblíbené hlavně pro svojí nenáročnost. Postačí jen všechny suroviny zapéct v troubě a skvělé jídlo na světě. Mlété maso pod peřinkou z…
Toto nekynuté těsto je velice univerzální, dá se použít na slanou i sladkou verzi. My jej použijeme na tradiční velikonoční pochoutku, zapečené maso do bochánků. Toto se…
Polévka z červené čočky je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Zkuste do ní tentokrát přidat řapíkatý celer, mrkev a špetku kajenského pepře. Skvělé chuti docílíte i…