Penne - z různých zemí světa
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme penne. Slovenský salám lehce opečeme na pánvi a přidáme uvařené penne. Dále přidáme dvě lžíce kečupu, nasekáme bazalku s česnekem a také přidáme. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme penne. Slovenský salám lehce opečeme na pánvi a přidáme uvařené penne. Dále přidáme dvě lžíce kečupu, nasekáme bazalku s česnekem a také přidáme. Přidáme…
Vychlazený ledový salát pokrájíme na menší kousky nebo nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou očištěnou kapii, zakysanou smetanu, dle…
Kuře (králíka) naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel, papriku a rajčata očistíme a…
Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi. Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou…
Smícháme tuňáka (bez oleje), cibuli nakrájenou najemno, hořčici, vejce, nastrouhaný česnek a 4 lžíce ovesných vloček.Osolíme a opepříme, majoránku podle chuti.Ze směsi…
Šošovicu namočíme na 30 min do vody. Vody dáme len tesne nad šošovicu.Na oleji krátko opražíme prelisovaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme šošovicu aj s vodou,…
Hovězí a vepřové maso pomeleme společně s česnekem (nebudeme tak špinit zbytečně lis na česnek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno (pokud nechceme, aby nám silice z…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou hlívu a dusíme.Potom zalijeme vodou, přidáme koření, majoránku, pepř, sůl, česnek a krátce povaříme.Nakonec…
Šošovicu uvaríme s rozštvrtenou cibuľou domäkka. Vody dáme podľa možnosti len toľko, aby sa všetka vstrebala.Uvarenú šošovicu (aj s cibuľou) a ostatné suroviny, okrem…
Do 2 litrů vývaru bez tuku (různé maso - různá chuť) nasypeme polévkovou zeleninu, pokrájenou papriku bez jádřince, stroužek česneku a celou cibuli se slupkou. Osolíme,…
Cibuli překrojíme napůl, sloupneme slupku, nakrájíme půlkolečka a dáme do malé mističky. Smícháme 1 lžíci octa s 1 lžící vody, zalijeme cibuli a necháme stát.Maso a…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Maso smícháme se sójovkou a olejem. Necháme cca půl hodinky v pokojové teplotě uležet.Rozpustíme sádlo a…
Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a…
Na bocích vykuchané pražmy uděláme několik hlubších zářezů, do kterých po osolení ryby vtlačíme kousky česneku a lístečky tymiánu. Do osoleného břicha ryby též přidáme…
Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty). Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme…
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.Těstoviny…
Všechny suroviny na těstíčko dáme do mísy a metlou promícháme. Pokud je těstíčko řídké, přidáme trochu mouky. Necháme 20 minut odstát.Uvařené uzené maso nakrájíme na…
Všechny suroviny na těstíčko dáme do mísy a metlou promícháme. Pokud je těstíčko řídké, přidáme trochu mouky. Necháme 20 minut odstát.Uvařené uzené maso nakrájíme na…
Cuketu omyjeme, ostraníme špatnou slupku (pokud je dobrá, nemusíme ji loupat) a nakrájíme na kousky. Papriku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kousky. Česnek…
Z lístkového cesta vykrojíme kruhy požadovanej veľkosti. Z vykrojených kruhov vyformujeme košíčky tak, že prstami nadvihujeme okraje cesta po obvode. Na olivovom oleji…
Kýtu naklepeme na tenko, potřeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme směsí koření, položíme slaninu a na ni plátkový sýr.Celé zabalíme jako roládu,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, přidáme česnek, zalijeme vývarem.Z másla a mouky uděláme jíšku a vlijeme do…
Na oleji či másle restujte cibuli, dokud nezesklovatí. Nasypte cukr a nechte zkaramelizovat. Poté zalijte octem, zredukujte a přilijte červené víno (pokud možno kvalitní…
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…