Domácí sýr po třetí

Severinka Kuchařka:

Pomazánky 10 názorů

58

Suroviny

1 tvaroh ve vaničce (já dala tučný)
kávová lžička sody bikarbony
kávová lžička rozpuštěného másla (já dala ramu)
česnek
bylinky
uzenina
čerstvá paprika
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme tvaroh, přidáme lžičku sody bikarbony a dobře vymícháme. V plecháčku si rozehřejeme lžičku másla (ramy) a když zchladne přimícháme k tvarohu.

  2. Dobře vymícháme a necháme asi čtvrt hodinky odstát. Pak vmícháme přísady, dle Vaší chuti. Já dala petrželku a 2 stroužky česneku. Ta soda ten tvaroh nadlehčí a je to taková lehká pomazánka.

Poznámka

Tento recept mě přišel meilem myslím v úterý a já ho hned dala na pokec a některé z Vás to vyzkoušely a říkaly že ta soda, je tam dost cítit. Chce to opravdu nechat odstát a odpočinout

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí sýr po třetí

  • mates mates(neregistrovaný)

    Já dělala před chvílí, použila jsem klasický tvaroh v kostce-alobalu, 10%tuku v sušině. Dělala jsem jen z půlky, bála se jak to dopadne. Musím říct vynikající. Dala jsem na tu půlku necelou půlečku malé kávové lžičky, tak že na celý bych dala zarovnanou nebo necelou. Chce to zkusit. Prve jsem totiž dala opravdu trošičku sody jen na špičku a nic moc to s tím neudělalo a pak jsem tedy přidala ještě trošku, že z toho vznikla ta necelá půlka kávové lžičky a výsledek super.Po smíchání s rozpuštěným máslem-výborný taveňák a ochutím si ho dle chuti-dle mě stačí jen troška soli.Tak jen další rada pro ty co to chtějí zkusit. Budu asi dělat častěji, taveňáky dětem vůbec nekupuji, je v nich tolik E a tavících solí, že je to hrůza a dívala jsem se na sodu E500 a ta je ještě přijatelná z hlediska E-mám takový seznam, je na stupnici číslo 3 z 5.-látky méně vhodné a když jí tam jde opravdu taková trocha do takového množství a přitom kolik to dítě toho sýru sní na pečivu tak je to určitě mnohem zdravější varianta.

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    IvanaLK: No já nevím,vy nejíte pečivo? Soda je součástí všech kypřících prášků,obsahují ji dokonce dětské výživy...považuje se ze zdravotního hlediska za neškodnou...myslím,že v koupených sýrech jíte mnohem horší věci;-)

    Odpovědět

  • Síma Síma(neregistrovaná)

    IvanaLK a chemický koktejly co koupíte v krámě vám přijdou lepší? :-O

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    Mina14:jo i já to cítila, sýr jsem zkusila jen 1x a už jsem ho více nedělala:-O:-O

    Odpovědět

  • Mina14 Mina14(neregistrovaný)

    Vie mi niekto poradit ako sa zbavit " chuti " tej sody?? Syr sa urobil krasny, len ked to ochutnate, tak mate na jazyku ' bublinky' sody. :yes::no:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Severinka:Miruš,také mi to přišlo mailem,ale byla jsem zrovna bez foťáku;-)Přidala jsem zauzený šunkový salám,jak bylo uvedeno v rcp a fakt jsme si pochutnali:yes:Takže dnes bodíček a příště i foto:yes::-p+2:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka(autorka receptu)

    Nadja:právě ta soda, tam udělá tu reakci, že se z toho stane sýr, jinak je to stále tvaroh;-);-);-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Asi bych tam tu sodu nedávala. Sestřenici se jednou stalo, že do tvarohu nasypala prášek do pečiva místo vanilkového cukru - a nedalo se to pozřít, šlo to za stálého míchání do wc.

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    Po pravdě řečeno na to nemám chuť ani trošku..Ani nevěřím, že takový chemický koktejl může dobře chutnat.. :-((:-(;-(

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo