Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr po třetí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 1. 2013 18:55

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mě přišel meilem myslím v úterý a já ho hned dala na pokec a některé z Vás to vyzkoušely a říkaly že ta soda, je tam dost cítit. Chce to opravdu nechat odstát a odpočinout

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mates

18. 2. 2014 19:43

Já dělala před chvílí, použila jsem klasický tvaroh v kostce-alobalu, 10%tuku v sušině. Dělala jsem jen z půlky, bála se jak to dopadne. Musím říct vynikající. Dala jsem na tu půlku necelou půlečku malé kávové lžičky, tak že na celý bych dala zarovnanou nebo necelou. Chce to zkusit. Prve jsem totiž dala opravdu trošičku sody jen na špičku a nic moc to s tím neudělalo a pak jsem tedy přidala ještě trošku, že z toho vznikla ta necelá půlka kávové lžičky a výsledek super.Po smíchání s rozpuštěným máslem-výborný taveňák a ochutím si ho dle chuti-dle mě stačí jen troška soli.Tak jen další rada pro ty co to chtějí zkusit. Budu asi dělat častěji, taveňáky dětem vůbec nekupuji, je v nich tolik E a tavících solí, že je to hrůza a dívala jsem se na sodu E500 a ta je ještě přijatelná z hlediska E-mám takový seznam, je na stupnici číslo 3 z 5.-látky méně vhodné a když jí tam jde opravdu taková trocha do takového množství a přitom kolik to dítě toho sýru sní na pečivu tak je to určitě mnohem zdravější varianta.

Veronika

24. 1. 2014 22:01

IvanaLK: No já nevím,vy nejíte pečivo? Soda je součástí všech kypřících prášků,obsahují ji dokonce dětské výživy...považuje se ze zdravotního hlediska za neškodnou...myslím,že v koupených sýrech jíte mnohem horší věci;-)

Síma

2. 10. 2013 15:01

IvanaLK a chemický koktejly co koupíte v krámě vám přijdou lepší? :-O

Severinka Severinka

15. 9. 2013 19:04

Mina14:jo i já to cítila, sýr jsem zkusila jen 1x a už jsem ho více nedělala:-O:-O

Mina14

13. 9. 2013 11:23

Vie mi niekto poradit ako sa zbavit " chuti " tej sody?? Syr sa urobil krasny, len ked to ochutnate, tak mate na jazyku ' bublinky' sody. :yes::no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 1. 2013 10:26

:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2013 21:45

Severinka:Miruš,také mi to přišlo mailem,ale byla jsem zrovna bez foťáku;-)Přidala jsem zauzený šunkový salám,jak bylo uvedeno v rcp a fakt jsme si pochutnali:yes:Takže dnes bodíček a příště i foto:yes::-p+2:yes:

Severinka Severinka

17. 1. 2013 19:22

Nadja:právě ta soda, tam udělá tu reakci, že se z toho stane sýr, jinak je to stále tvaroh;-);-);-)

Nadja Nadja

17. 1. 2013 19:13

Asi bych tam tu sodu nedávala. Sestřenici se jednou stalo, že do tvarohu nasypala prášek do pečiva místo vanilkového cukru - a nedalo se to pozřít, šlo to za stálého míchání do wc.

IvanaLK

17. 1. 2013 19:04

Po pravdě řečeno na to nemám chuť ani trošku..Ani nevěřím, že takový chemický koktejl může dobře chutnat.. :-((:-(;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: syr z tvarohu a sody tvaroh a soda domácí pečený sýr domácí sýr pečený sýr z tvarohu domácí uzený sýr recept domácí vařený sýr tvaroh soda domácí sýr z tvarohu a sody domácí sýrová pomazánka domácí tvarohová pomazánka pomazánka z domácího tvarohu soda a tvaroh domácí uzený sýr recepty tvaroh soda sýr po třetí domácí uzený sýr syr ze sody od kdy může dítě tvaroh zauzeny syr

Suroviny: tvaroh ve vaničce, soda jedlá, máslo, česnek, bylinky, uzenina, paprika čerstvá červená

TopRecepty.cz

Domácí sýr po třetí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xr8