Famózní čerstvá červená řepa

SamanthaClara Kuchařka: SamanthaClara

Saláty 13 názorů

Suroviny

1 syrová červená řepa
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce octa (použila jsem obyčejný ocet s trochou vinného)
3 lžíce třtinového cukru (nebo klasického řepného, podle toho, čemu dáte přednost)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce dýňového oleje (kdo nemá, může dát slunečnicový, ale doporučuji vyzkoušet dýňový, protože je úplně jiný a skvěle voní po oříšcích)
sůl dle chuti
1 stroužek česneku utřít
hrst sezamových semínek
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky ve tvaru půlměsíčků. V salátové misce smícháme ocet a cukr, přidáme sójovou omáčku, sůl a oba druhy oleje.

  2. Zálivku zamícháme a přidáme řepu. Dobře promícháme a necháme v lednici odležet. Mně se osvědčilo rozležení přes noc. Řepa je krásně křupavá a česnek není palčivý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Famózní čerstvá červená řepa

  • danka1965 danka1965

    ¨Včera jsem tuto řepu naložila a ráno byla ochutnána s kozím sýrem k snídani. Je opravdu luxusní, vynikající. :yes:

    Odpovědět

  • SamanthaClara SamanthaClara(autorka receptu)

    hosta: to jsem opravdu moc ráda, myslím, že červená řepa je u nás neprávem opomíjená:-))

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Udělala jsem podle tebe - už je pryč, je fakt vynikající:yes:

    Odpovědět

  • SamanthaClara SamanthaClara(autorka receptu)

    regeditka: doporučuji ještě vyzkoušet listy z červené řepy upravené na způsob špenátu - je to skvělé!:-)

    Odpovědět

  • regeditka regeditka

    dýňový olej zrovna máme, tak musím vyzkoušet...na poli dozrává celá řádka řepy, tak dávám do kupy recepty a tenhle vypadá úúúžasně :-K

    Odpovědět

  • sarkap: určitě nebudete litovat :)

    Odpovědět

  • sarkap sarkap

    zajímavý recept, řepu mám moc ráda a tohle bych určitě vyzkoušela :o) bodík na to :o)

    Odpovědět

  • SamanthaClara SamanthaClara(autorka receptu)

    zuzun: Děkuji! A až budu mít víc místa v kuchyni, budu mít celou sbírku olejů :D

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Juuuu, to se mi libi! Bodik.:yes::-p Mam olej z vlasskych orechu, taky vynikajici:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • SamanthaClara SamanthaClara(autorka receptu)

    MarcelaPa: On je dobrý v podstatě každý olej, lisovaný za studena. Sezamový jsem ještě nezkoušela, ale myslím, že pokazit to určitě nemůže :D
    Každopádně ten dýňový jsem koupila náhodou ve slevě a i po 14 dnech mám na sebe vztek, že jen jeden...je skutečně skvělý, vyzkoušej!

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    To vypadá moc dobře.:yes: Doma nemám dýňový olej, ale sezamový. Myslíš, že by tam byl také dobrý?

    Odpovědět

  • SamanthaClara SamanthaClara(autorka receptu)

    Jana Remkova: Tohle je nejlepší úprava, jakou jsem kdy jedla! :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Řepu můžu na všechny způsoby :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cervena repa recépty červená řepa nejlepší recepty červená řepa za studena k čemu se používá řepa recepty z červené řepy recepty s červenou řepou salátová řepa recepty cervená řepa v kuchyni červená řepa nejlepší recepty saláty cervena recepty cervena repa recept syrová červená řepa na plátky marinovana cervena repa v dynovem v oleji syrová červená řepa nejlepší recepty čerstvá červená řepa salátová recept červená řepa obyčejný recept řepný salát za studena recepty na červenou řepu řepa recepty