Roláda z krůtích prsou

janky3 Kuchařka: janky3

4 a více Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1,5 kg krůtích prsou
3 cibule
2 velké stroužky česneku
olivový olej
pepř
grilovací koření
bujón v prášku
1/2-1 kostka masoxu
(nebo bujón, který používáte)
několik plátků oravské či spišské slaniny
(nebo kdo má domácí, ten se má)
1 nejmenší konzerva hrášku
2 vejce (nebo 3 menší)
3 kyselé okurky
kousek cukety
tročku hořčice
sůl
1 lžička koření na grilovanou zeleninu
7 dkg másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme.
    Maso nakrojíme v půlce a do stran nakrajujeme a rozvineme, až vznikne přibližně stejně silný plát.
    Naklepeme hladkou stranou paličky, stroužek česneku utřeme s grilovacím kořením a podélně natřeme maso prostředkem, aby bylo v každé porci trošku, potřeme lehce hořčicí, opepříme čerstvě mletým pepřem, poprášíme grilovacím kořením. Poklademe plátky slaniny.

  2. Vejce vyklepneme do hrnečku, rozšleháme vidličkou, trošku přisolíme, opepříme, vyklopíme hrášek bez vody a na drobno nakrájený plátek slaniny. Na malé pánvi směs rychle a lehce osmažíme na oleji a na talíři necháme zchladnout. Mezitím nakrájíme okurky podélně na půlky, cuketu na kolečka .
    Zchladlou vaječnou omeletu překrojíme napůl a obě části položíme za sebou na maso (nezapomeneme obkládat tak, aby se rolovalo po vlákně a krájelo pak přes vlákno). Pak naskládáme okurky, nakonec cuketu, kterou poprášíme kořením na grilovanou zeleninu. Pevně zabalíme a svážeme potravinářským provázkem.

  3. Do pekáče, kde se bude roláda péci, nalijeme trochu oleje a roládu ze všech stran rychle osmahneme, aby se zatáhla - pozor, nespálit. Pak nalijeme trochu vařicí vody, posypeme roládu restovanou cibulkou s česnekem, poprášíme bujónem v prášku, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby (180°C) péci. Asi po čtyřiceti minutách otočíme roládu a pečeme bez přikrytí, až zezlátne. Pak ji vyndáme na talíř, můžeme ji dát do právě vypnuté trouby, aby nevystydla a na kamnech doděláme šťávu. Přikápneme olej, necháme šťávu trochu zredukovat a přidáme hladkou mouku. Pořádně rozmícháme, přilijeme vodu a vložíme kostku masoxu. Necháme provařit.

  4. Roládu nakrájíme na porce. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, vařené brambory, bramborové knedlíky nebo zeleninový salát.

Poznámka

Nedávám do rolády mrkev a cibuli, ani do ptáčků, protože naše mami tam dávala mraky cibule a mrkev, zkrátka, jak se to dělalo dříve, a já jsem to nesnášela a musela jsem to jíst. Někdy dávám baby karotku a ještě jen půlku, někdy místo cibule pórek. Masox moc nepoužívám, ale krůtí nedá žádný výpek, tak se šťávě trochu pomůže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Roláda z krůtích prsou

Tématické fráze: krutí roláda roláda z krůtího prsa kruti rolada videorecept krůtí rolády kruti rolada recept recepty na krůtí roládu roládky z krůtích prsou roláda z krůty krutí prsa roladky krútí roláda top recept kruti rolada postup domácí krůtí roláda krůtí roláda s prsa s nivou krůtí prsa, roláda krůtí roláda recepty co z krůtích prsou recepty na přípravu krůtích prsou roláda z krůtího prsa recept krutí prsa top recepty videorecept na plněné krutí prsou

Zapomněl/a jsem heslo