Pečená máslová křidélka s česnekem

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

10 kuřecích křidélek
1 lžíce másla
2-3 utřené stroužky česneku
1 lžíce nasekané petrželky
1/2 lžičky uzené papriky
1 lžička sezamu
sůl
trochu oleje na plech
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka rozsekneme v kloubu a odsekneme špičky. Ty schováme do vývaru. Kousky křidélek osolíme a obalíme v trojobalu.

  2. Pokládáme je na plech s pečícím papírem potřeným olejem. Pečeme nepřikryté na 200 st.

  3. Mezitím necháme rozpustit máslo. Když máslo začne vonět, přidáme česnek, papriku, petržel, sezam a odstavíme. Když začnou křidélka zlátnout, potřeme je máslem pomocí mašlovačky.

  4. Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova a do křupava. Pokud zbude máslo, můžeme je otočit, potřít z druhé strany a dopéct. Podáváme horké, ale i zchladlé zachovají křupavost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená máslová křidélka s česnekem

Zapomněl/a jsem heslo