Staročeská kuřecí roláda plněná jatýrky

mirca75 Kuchařka: mirca75

Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

1 středně velké kuře
100g anglické slaniny
kuřecí játra
mrkev
zelená cibulka
sůl
pepř mletý
paprika mletá 1 lžička
1 vejce
worcester
staročeské koření (Vitana) 1 lžíce
1 větší cibule
1 stroužek česneku
máslo
hladká mouka
vývar (voda)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme očištěná kuřecí játra vcelku s vejcem, solí, kapkou worcesteru a troškou staročeského koření a necháme uležet.

  2. Kuře vykostíme, plát masa rozložíme a jemně naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, staročeským kořením a poklademe plátky anglické slaniny. Rozložíme uleželá játra do 2/3 plátu masa, přidáme zelenou cibulku na špalíčky a nakrájenou očištěnou mrkev na proužky.

  3. Plát masa po kratších stranách mírně zahneme dovnitř a po delší straně zavineme. Pracujeme opatrně, protože směs jater je řidší a má chuť z rolády utíkat.

  4. Roládu pevně omotáme nití popř. ještě sepneme jehlami a dáme do pekáčku na rozehřáté máslo a ze všech stran opečeme, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme a zalijeme horkým vývarem/vodou, osolíme, přiklopíme a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C.

  5. Během pečení maso obracíme a podléváme. Pečeme do měkka a zlatova. Hotovou roládu vyjmeme stranou. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit asi 20 minut.

  6. Pak přecedíme přes jemný cedník, dochutíme solí, špetkou staročeského koření, zjemníme plátkem másla a necháme ještě chvilku provařit aby nám šťáva pustila glanc (tuk vystoupil na povrch).

  7. Roládu zbavíme nitě (jehel), nakrájíme na plátky podlijeme troškou vývaru a vložíme ohřát do trouby. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, vařeným bramborem.

Poznámka

Šťávu můžeme též zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a nechat řádně provařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Staročeská kuřecí roláda plněná jatýrky

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Elizo:-)Maris:-)Bibinko:-)Ilonohen:-)vám též děkuji:-8.A děvčata není mě z čeho podezírat;-)Svoji profesi jsem řádně nahlásila:-D:-)) již při svém prvním oficiálním vstupu na tyto fan stránky:-).A doufám že na mě kvůli tomu nezanevřete;-( a nepřestanete mi hladit dušičku tím že si všimnete toho co vám navařím:-*Ale dlužno dodat,i kdybych to neměla jako povolání,bylo by vaření můj velký koníček(kůůůň):-D,protože mě neskutečně baví vymýšlet a improvizovat na dané téma-v tomto případě na dané suroviny;-).
    Jinak základní Receptury jsou normálně v prodeji-není to výsada kuchařů a to je super-A doporučuji všem co se učí vařit,je to ta nejlepší papírová kuchařka;-),fakt.
    Ilono:-)to vykošťování je tady několikrát zveřejněno-třebahttp://toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kureci-r... nebo http://toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-kurc... ,zkus to podle toho a to by bylo aby nebylo:-D:-D

    Odpovědět

  • ilonahen ilonahen

    Jsi šikulka,určitě udělám akorát nevim jak dopadne to moje vykoštění:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirco75, samosebou bodík jasnej, mám moc ráda roládky se šťávou a tahle to splňuje úúúžasně.:yes: Mimoto moc pěkně nafocené-škoda, že se nedá dát bod za dojem, jako u krasobruslení:-);-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    :-)):-)) já se přidávám k Elize, "podezřívám" Tě od té doby, co jsi u čevapčiči napsala, že recept opíšeš z Receptur pro veřejné stravování. :-D:-D To by ale bylo jen a jen dobře, mít tady profesionála:yes::-D A jestli nejsi, tak jsi se minula povoláním, určitě bys jako kuchařka zazářila;-):-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Moc hezké fotečky a roláda musí být skvělá. Moje chyba - játra nejím a tak je ani nevařím, šidím i rodinu...:-)
    Mirčo, jsi hrozně šikovná - začala jsem Tě "podezřívat" :-), že jsi profesionální kuchařka. Jak je to...?

    Odpovědět

  • maris maris

    Mirco, roládička nádherná. Staročeské koření používám taky moc ráda, je výborné např. i do gulášku:yes: Dávám Ti bodík. Krásný obrazový postup:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuji moc všem za pochvalu:-8 a musím přiznat,že jsem ještě u psaní receptu chodila tajně ujídat masíčko:-*,protože kombinaci drůbežích jater a nějakého dobrého koření nikdy neodolám:-p.No ale ještě zbylo,tak to se mnou není tak hrozné:-D:-D

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Mirčo, super tip na nedělní oběd, fotky máš taky pěkné ,tak si zasloužíš bodík:yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    že já sem takhle pozdě lezu! Mirčo - super :-!:yes::-p;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak tomu musím dát bodík! Musí to skvěle chutnat. Staročeské koření tomu dodá chuť. Používám ho také, od té doby, co jsem ochutnala u známé grilované kuře s tímto kořením. Moc mi chutnalo.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuřecí roláda kuřecí roláda recept kuřecí roláda z vykoštěného kuřete kureci rolady kuřecí roláda s játry kuřecí roláda plněná nádivkou video kuřecí roláda plněná nádivkou recepty pro veřejné stravování kuřecí roláda játra roláda kuřecí staročeská sekaná kuřecí roláda plněná játry staročeské kuře plněná roláda kuřecí maso po starocesku nejlepší kuřecí roláda krůtí roláda s játry receptury pro veřejné stravování recepty kuřecí roláda krůtí roláda staročeská

Zapomněl/a jsem heslo