Pomalu pečená vepřová kýta
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová kýta se bude díky dlouhému pečení přímo rozplývat na jazyku. Díky bylinkám krásně voní a chilli jí dodá trochu pikantnosti. Spolu s ní upečeme i zeleninovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 611 kJ / 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
| Tuky | 15,00 g |
| – nasycené | 3,00 g |
| – nenasycené | 12,00 g |
| –– mononenasycené | 5,00 g |
| –– polynenasycené | 7,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vepřová kýta se bude díky dlouhému pečení přímo rozplývat na jazyku. Díky bylinkám krásně voní a chilli jí dodá trochu pikantnosti. Spolu s ní upečeme i zeleninovou…
Vepřová plec na paprice je pokrmem, kterému jen málokdo odolá. Sametově smetanová omáčka s křehkým masem voní mletou paprikou. Servírujte ji s vařenými těstovinami nebo…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Při přípravě obložených mís, talířů nebo i chlebíčků se snažíme o co největší rozmanitost chutí. Vyzkoušejte někdy přidat i pikantní vejce naložená ve sladkokyselém…
Pikantní koleno je skvělou volbou pro všechny milovníky výrazných chutí a pořádné porce masa. Pomalu pečené do dokonalosti, je křehké a šťavnaté. Ideální pro slavnostní…
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Křupavé zlaté bramboráčky a směs zeleniny, žampionů a kuřecího masa v pikantní omáčce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte. Pikantní chuť jídlu dodejte…
Voňavé koření dodá oleji nejen ostrost, ale i další rozměr chuti a vůně. Můžeme s ním připravovat, zeleninu, maso, saláty, pomazánky. Na jeho uchování si pořídíme…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Rybí maso, vlašské ořechy a jablko 2x jemně umeleme. Přidáme žloutek, ochutíme solí, pepřem a troškou mletého chilli nebo chilli omáčky a důkladně promícháme.Rozválíme…
Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran,…
Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno. V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev,…
Křidélka v kloubu rozdělte a vložte je do sáčku nebo misky s částí sojové omáčky. Nechte marinovat, můžete i přes noc. Do coly nalijte zbytek sojovky a alkohol, vhoďte…
1-Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Z citrusů vymačkáme šťávu ( s džusem je to jednodušší.. ), nakrájíme najemno chilli papričku, přidáme kávu, koření a sůl. Řádně promícháme. Omyté a osušené maso pořádně…
Lehce pikantní krevety stačí chvilku opéct na pánvi, promíchat s čerstvou petrželkou a poté podávat bagetkou a majonézovým dipem, který vyladíte podle své chuti. Skvělou…
Sklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Nachystáme 3 misky. Do každé nakrájíme na větší kusy játra, kuřecí prsa, vepřovou plec. Do všech misek nakapeme olivový olej, do plece a kuřecího masa dáme po 3…
Tuňáka necháme na sítku okapat.Do misky dáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibuli, tuňáka, flóru a nastříháme řeřichu.Vše řádně promícháme, přidáme chilli papričku,…
Uvařím si těstoviny. Mezitím si připravím omáčku: cibulku opražím na oleji, přidám smetanu, poté celý (větší) rajčatový protlak, osolím, přidám bylinky a oregáno,…
Tento pokrm kombinuje výživné látky a bohaté chutě. Čočka, plná bílkovin a vlákniny, se mísí s osvěžujícími kousky mrkve a jemností póru. A k tomu přidáme krémové,…
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento…
Maso i cibuli nakrájíme na jemno. Do rozpáleného hrnce dám rozpustit sádlo a máslo. Přidám cibuli a maso. Cibulku nechám zesklovatět a maso lehce zatáhnout. Zasypu…