Jalapeno poppers s ementálem
Recept ještě nebyl hodnocenPostup přípravy Jalapeno Poppers Odkrojíme stopku,vyndáme jádřinec a naplníme směsí. A přiklopíme odkrojenou stopkou.(Já si je pro lepší manipulaci a aby lépe drželi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup přípravy Jalapeno Poppers Odkrojíme stopku,vyndáme jádřinec a naplníme směsí. A přiklopíme odkrojenou stopkou.(Já si je pro lepší manipulaci a aby lépe drželi…
Krevety jsou oblíbené mořské plody snadno dostupné i v našich končinách. Připravte si toto středomořské jídlo i u vás doma. Uvařené těstoviny se spojí v lahodné omáčce z…
Nejprve maso zbavíme přebytečné kůže a kousků sádla. 1 cibuli, polovinu zázvoru a 1 česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme si tuk a cibuli s česnekem a zázvorem…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Toto je recept na jednoduchou přípravu dobrého mole. Špek nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi na něm osmažíme oloupanou a sekanou cibuli a česnek dozlatova.…
Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k…
Pokud jste přinesli košík plný hub a nevíte, jak je upotřebit, vyzkoušejte připravit houbovou čalamádu, po které můžete bez obav sáhnout i v zimních měsících. Čalamáda…
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na…
Netradiční slavnostní jídlo připravíme z jemné vepřové panenky, kterou marinujeme v pikantní marinádě s chilli. Medailonky podáváme s karamelizovanou jarní cibulkou a…
Chřest se v posledních letech řadí mezi dražší suroviny, a proto není příliš často používán. Máte-li zrovna chřest k dispozici, připravte z něj tento výtečný salát.…
Játra kuchyňsky upravíme. Pokrájené plátky jater smícháme s pastou z libovolné hořčice, nadrobno nasekaných šalvějových lístků, chilli papriček, uzené červené papriky,…
Křidélka osolíme a opepříme. Meruňky rozmačkáme na kaši, přimícháme med, sójovou omáčku, posekaný česnek, chilli a křidélka v marinádě promícháme. Necháme hodinu uležet.…
Na olivový olej dáme na plátky nakrájený česnek, minutu opékáme a přidáme sardelové řezy, chilli, kapary, nakrájená sušená rajčata.Chvilku společně restujeme, pozor na…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
V pekáči orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky a česnek na malé kousky. Stehna osolíme, opepříme, přidáme do pekáče a orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme…
Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme ji na másle. K cibuli ke konci restování přidáme rozvonět curry pastu. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a brambor, okořeníme…
Program klasik. Hustotu těsta si ohlídáme během hnětení, zelenina může pustit vodu a sýr tuk. Popřípadě dosypeme trochou mouky.
Rajčata nejprve namočte na dvě hodiny do vody smíchané s octem.Poté sceďte a naložte do skleniček. Vrstvěte sušená rajčata, čerstvé či sušené bylinky (tymián, bazalku,…
Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet…
Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme.Maso očistíme a naporcujeme. Okořeníme a vmasírujeme nasekaný tymián. Zprudka opečeme na teflonové pánvi pokapané…
Omytý květák rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky.Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme a nadrobno nakrájíme zázvor (nebo…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.Pridáme tymián, na plátky narezané šampiňóny, lyžičku citrónovej šťavy, papriku nakrájanú na rezance a chilli papričku.…
Předvařené drštky pečlivě omyjeme, ještě jednou je prodrbeme solí, zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka v hrnci. Uvařené drštky vyjmeme a pokrájíme na nudličky. Ze…